ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.: «Η ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου είναι αδιαμφισβήτητη»

Στις αλλεπάλληλες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, με τις οποίες η Άγκυρα επιχειρεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά από τα νησιά του Αιγαίου αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή τους το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Με φόντο αποβατική άσκηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του ο Τούρκος πρόεδρος επιδόθηκε σε νέο κρεσέντο αναθεωρητισμού, το οποίο προκλητικά ανάρτησε στα ελληνικά στο Twitter, και ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας αναφέροντας: “Μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ”», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

«Η παραβατικότητα δεν θα υπερισχύσει του διεθνούς δικαίου. Η ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου είναι αδιαμφισβήτητη», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Είναι εθνικό μας καθήκον να παλέψουμε για μία συνολική ευρωπαϊκή απάντηση. Με στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις σε όσους στηρίζουν το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν και με ένα πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων, όπως έχει ζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».