Κομισιόν: «Η Τουρκία πρέπει να σέβεται την ακεραιότητα των κρατών-μελών της Ε.Ε.»

Για την επιθετική συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα εγκαλεί την Τουρκία ο  εκπρόσωπος της Κομισιόν Πέτερ Στάνο, με αφορμή τις παραληρηματικές απειλές που εκτοξεύουν το τελευταίο διάστημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Όπως τονίζει ο κ. Στάνο η Τουρκία πρέπει να σέβεται την ακεραιότητα επί του εδάφους, των θαλασσών και του εναέριου χώρου κάθε άλλης χώρας, και να λύνει τις όποιες διαφορές με ειρηνικό τρόπο.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά τις ίσες αποστάσεις που επιχείρησαν να κρατήσουν οι Βρυξέλλες το τελευταίο διάστημα, όταν η Τουρκία άρχισε να κλιμακώνει τις προκλήσεις της και φυσικά στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων Ερντογάν που βγήκε εκτός ορίων, μιλώντας απαξιωτικά και σχεδόν προαναγγέλλοντας τουρκική απόβαση στα νησιά του Αιγαίου. Αποκορύφωμα ήταν τα tweets του Τούρκου προέδρου στα ελληνικά χθες το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, τους οποίους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει -όπως δήλωσε- για την τουρκική επιθετικότητα των τελευταίων ημερών.