Θεσσαλονίκη: 297 κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε κοντέινερ στο λιμάνι – Τέσσερις συλλήψεις

Περίπου 300 κιλά κοκαΐνη εντόπισαν χθες τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που έγινε για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, η κοκαΐνη βάρους συνολικά 297 κιλών ήταν κρυμμένη σε κοντέινερ με μπανάνες, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Την επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν τέσσερις Άγγλοι, ανέλαβε η Δίωξη Ναρκωτικών της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις ιταλικές Αρχές, επειδή η υπόθεση συνδέεται με το φορτίο κοκαΐνης βάρους 654 κιλών που εντοπίστηκε στα τέλη Απριλίου από τις ιταλικές Αρχές σε πλοίο στην Καλαβρία και είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kathimerini.gr, οι τέσσερις συλληφθέντες έχουν σχέση και με την ποσότητα-μαμούν της Ιταλίας, κατά συνέπεια αναμένεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες γι’ αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της Ιταλίας η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες, το οποίο αποτελούσε μέρος ενός μεγαλύτερου φορτίου με 50 κοντέινερ που είχε παραγγείλει εισαγωγική εταιρεία με δραστηριότητα στην Ελλάδα.