Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά στο κτίριο του Επιμελητηρίου – Απεγκλωβίστηκαν 44 άτομα

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε κτίριο στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο διατηρητέο, όπου στεγάζονται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.

Από το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση με την οδό Εγνατία, έβγαιναν πυκνοί και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Άμεσα δόθηκε εντολή για εκκένωση και οι υπάλληλοι εγκατέλειψαν το κτίριο με ασφάλεια. Από την Πυροσβεστική έγιναν αρκετοί απεγκλωβισμοί, καθώς κάποιοι είχαν παγιδευτεί εξαιτίας της φωτιάς. Απεγκλωβίστηκαν συνολικά 44 άτομα και κάποια από αυτά χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Στην περιοχή έσπευσαν και τρία ασθενοφόρα και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και οξυγόνο στους υπαλλήλους που έβγαιναν από το κτίριο.

Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε από βλάβη στο κλιματιστικό στον πρώτο όροφο του κτιρίου και επεκτάθηκε.

Επειδή ήταν πυκνοί οι καπνοί 30 μαθητές και καθηγητές που ήταν σε διπλανό κτίριο απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, υπό τις οδηγίες και με τη βοήθεια των πυροσβεστών.

«Χτύπησε ο συναγερμός. Δεν κινδύνευσε κανείς. Χρησιμοποιήσαμε πυροσβεστήρες, αλλά δεν μπορούσαμε να σβήσουμε τη φωτιά» ανέφερε ο εργαζόμενος Γιώργος Νεοχωρίτης που βρισκόταν στο κτήριο του ΒΕΘ τη στιγμή της φωτιάς μιλώντας στο thestival.gr.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 4 μ.μ.