Πρώτος «καύσωνας» για φέτος – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Αυξημένες για την εποχή θα είναι τις επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, καθώς σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 37°C.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr ο καιρός θα είναι αίθριος με υψηλές θερμοκρασίες, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, η θερμοκρασία αναμένεται να διατηρηθεί σε καλοκαιρινά επίπεδα τις επόμενες πέντε ημέρες, σημειώνοντας άνοδο κυρίως από αύριο Πέμπτη.

Σήμερα, η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου σε μεμονωμένες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Ωστόσο, την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς σε αρκετές περιοχές, κυρίως της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και μεμονωμένα σε νησιωτικά τμήματα, ενώ τοπικά αναμένεται να ξεπεράσει και τους 36-37 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Μακεδονίας.

Η αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται να διατηρηθεί κυρίως σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας τουλάχιστον έως την Παρασκευή.