«Δικαιωμένος» για την εσωκομματική εκλογή ο Αλ. Τσίπρας

«Δικαιωμένος» γιατί του βγήκε το ρίσκο της εσωκομματικής εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον Real FΜ.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι μετά την εκλογή «αντιστοιχίζεται ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ του 3% με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ» που εμπιστεύτηκε το κόμμα στις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 και μετά, που ήταν και προσωπικό του στοίχημα από τη βραδιά των εκλογών του 2019.

Τόνισε ακόμη ότι το στοίχημα της συμμετοχής ήταν ρίσκο, γιατί «δεν υπήρχε ανθυποψήφιος, δεν υπήρχε αμφισβήτηση, αλλά και γιατί δεν κάναμε ό,τι έκαναν άλλα κόμματα, να προσκαλέσουμε τους φίλους να ψηφίζουν», αφού όσοι συμμετείχαν γράφτηκαν σαν μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθως επεσήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τον τόπο με 30.000 μέλη, πριν την εσωκομματική εκλογή είχε 60.000 μέλη και τώρα έχουμε 170.000 μέλη, σχεδόν τριπλασίασε τα μέλη. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος αυτός ήλθε για να μείνει, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει μία σταθερή σχέση με την κοινωνία».

Στο ερώτημα πώς εξηγεί την απουσία ανθυποψηφίου απάντησε: «Υπάρχουν πολλά ικανά στελέχη, αλλά τώρα δεν υπήρξε τέτοια πρόθεση, γιατί δεν υπάρχει διαφορετικό στρατηγικό και πολιτικό σχέδιο στο κόμμα, αλλά αυτό έκανε πιο δύσκολη τη συμμετοχή».

Στη διαδικασία για την Κεντρική Επιτροπή ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την εκλογή στις πρώτες θέσεις γυναικών υποψηφίων -σε Αττική και Θεσσαλονίκη- καθώς και τη σημασία της εσωκομματικής δημοκρατίας, που ευχήθηκε να ακολουθήσουν κι άλλα κόμματα.