Κακοκαιρία-εξπρές σήμερα και αύριο – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται να προκαλέσει από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα ένα ψυχρό μέτωπο με κίνηση από Βορρά προς Νότο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, η επικράτηση πολύ ενισχυμένων βορείων ανέμων και η πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή την Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας τα ισχυρότερα φαινόμενα έως αργά το απόγευμα θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα ανατολικά ηπειρωτικά, με έμφαση στους νομούς Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Λάρισας και Πιερίας. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα να πέσει κατά τόπους χαλάζι.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν σήμερα συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής, όπου κυρίως από τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με έμφαση στα βόρεια και τα ανατολικά τμήματα του νομού. Παράλληλα θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει προοδευτική πτώση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν νοτιότερα, επηρεάζοντας επιπλέον τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται στις περισσότερες περιοχές από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης.