Κακουργηματικές κατηγορίες για κατασκοπεία και παράνομες υποκλοπές αντιμετωπίζει η διοίκηση της Cosmote

Ο Μιχάλης Τζαμάζ και άλλα κορυφαία στελέχη θα καταθέσουν ως ύποπτοι στους ανακριτές

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ κακουργηματικές κατηγορίες πρόκειται να αντιμετωπίσει ο Mιχάλnς Τσαμάζ και τα υπόλοιπα στελέχη της διοίκησης του ΟΤΕ στην περίπτωση που δεν δώσουν πειστικές εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη για την υποκλοπή απόρρητων κωδικών που χρησιμοποιούσαν για τις συνομιλίες τους ο πρωθυπουργός και τα μέλη της Κυβέρνησης από άγνωστους χάκερς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΟΤΕ θα πρέπει να εξηγήσειστους αρμόδιους δικαστές γιατί το δίκτυο της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεφωνίας στην Ελλάδα ήταν «σουρωτήρι», με αποτέλεσμα κρίσιμαδεδομένα από κυβερνητικά τηλέφωνα ναβρίσκονται στα χέρια ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Το ερώτημα που θα τεθεί στη διοίκηση του ΟΤΕ είναι για πόσο διάστημα κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό την κλοπή αρχείων και κωδικών από άγνωστους χάκερς και γιατί δεν ενημέρωσαν έγκαιρα την αρμόδια Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Η Δικαιοσύνη, που διερευνάτο γιγαντιαίο σκάνδαλο, θα επικεντρώσει την ανάκριση στα ακόλουθα σημεία:

Πρώτον: Γιατί η COSMOTE δεν είχε θωρακίσει το δίκτυο από κυβερνοεπιθέσεις.
Δεύτερον: Πώς κατάφεραν οι χάκερς να σαρώσουν τους απόρρητους κωδικούς από τα τηλέφωνα που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Τρίτον: Ποια προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών της COSMOTE βρίσκονται στα χέρια αυτών που σάρωσαν το δίκτυο.
Τέταρτον: Τη δυνατότητα των εισβολέων στο δίκτυο της COSMOTE να κάνουν υποκλοπές χρησιμοποιώντας τους απόρρητους κωδικούς.

Η Διοίκηση του ΟΤΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Όλα τα κορυφαία στελέχη αναμένεται να καταθέσουν με την ιδιότητα του ύποπτου, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλες έρευνες για το γιγαντιαίο σκάνδαλο πραγματοποιούν η Αρχή Διασφάλισης του Απόρρητου των Επικοινωνιών, η ΕΥΠ και η Κρατική Ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ θεωρεί βέβαιο ότι το κόλπο με τη σάρωση των αρχείων και των κωδικών της COSMOTE οργανώθηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Η έρευνα στρέφεται στο ενδεχόμενο οι δήθεν χάκερς να είχαν εσωτερική πληροφόρηση.

Ερωτήματα προκαλεί η σιωπή της διοίκησης της COSMOTE, που επιλέγει πρακτικές συγκάλυψης του σκανδάλου, όπως είχε συμβεί και με την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών στη VODAFONE, που αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας.

Πηγη: KONTRANEWS