Ο Δημήτρης Παπαδημούλης περιγράφει πώς έζησε το χτύπημα στο Στρασβούργο

«Όταν έγινε το χτύπημα εργαζόμουν στο γραφείο μου στο ευρωκοινοβούλιο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, περιγράφοντας όσα συνέβησαν μετά την επίθεση ενόπλου σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο.

Από τους πυροβολισμούς του έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον δώδεκα, εκ των οποίων πολλοί σοβαρά.

«Όσοι ήμασταν εκεί μείναμε μέχρι πολύ αργά μετά τα μεσάνυχτα για λόγους ασφαλείας, μετά από απόφαση των αρμόδιων Αρχών. Επέστρεψα στο ξενοδοχείο μου γύρω στις 4.30 π.μ.» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο FM και πρόσθεσε: «Όντας στο γραφείο, από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να κάνω δυο πράγματα, το πρώτο να επιβεβαιώσω ότι όλοι οι Έλληνες -ευρωβουλευτές, συνεργάτες, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς- είναι καλά και το δεύτερον να επικοινωνήσω με τον Έλληνα πρωθυπουργό και να του δώσω την εικόνα από πρώτο χέρι».

«Το Στρασβούργο», συνέχισε ο κ.Παπαδημούλης, «είναι ένα σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης των ευρωπαϊκών λαών και άρα το χτύπημα αυτό έχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό».