«Δεν είναι η Βουλή υπόθεση των δύο μονομάχων σε ρωμαϊκή αρένα»

«Για μια ακόμη φορά εξελίχθηκε στη Βουλή μια άσφαιρη αντιπαράθεση που στόχο έχει να συγκαλυφθεί η ουσία. Δηλαδή ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, να στηριχθεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος για την αντιπαράθεση Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή.

O Νίκος Καραθανασόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο προχώρησε η συζήτηση στη Βουλή, προειδοποίησε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα εξετάσει τη στάση της σε ανάλογες περιπτώσεις για το αν θα νομιμοποιήσει, με τη συμμετοχή και την παρουσία της, μια τέτοια διαδικασία.

«Υπάρχουν και όρια. Δεν είναι η Βουλή υπόθεση των δύο μονομάχων σε ρωμαϊκή αρένα όπου μάλιστα επί της ουσίας το θήραμα είναι ο λαός», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και κατήγγειλε ότι «πετσοκόβεται το λαϊκό εισόδημα με την υλοποίηση της αντιλαϊκής ευρωπαϊκής πολιτικής», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «είναι όχημα για να ικανοποιηθούν οι αμερικανονατοϊκοί σχεδιασμοί, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, για την αλλαγή συνόρων» και πρόσθεσε ότι «με τη συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει ο ασκός του Αιόλου».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφωνούν ότι η Ελλάδα πρέπει να αναδειχθεί σημαιοφόρος των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών και μια απέραντη βάση αμερικανονατοϊκών στρατοπέδων», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι στόχος είναι επίσης οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις να πάρουν και αυτές κομμάτι από τη λεία των Δυτικών Βαλκανίων και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους.

«Τσακώνονται ποιος επιβάρυνε περισσότερο από τους δύο τον λαό! Η επιβάρυνση του λαού ήταν 74 δισ. και δεν ήταν και εφάπαξ. Συνεχίζουν να τον επιβαρύνουν. Το θέμα είναι αν τα 65 δισ. της επιβάρυνσης είναι της ΝΔ και υπόλοιπα του ΣΥΡΙΖΑ; Σωρευτικά ήρθαν. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε και τα 65 δισ. των αντιλαϊκών μέτρων των προηγούμενων κυβερνήσεων και δεν απάλλαξε τον λαό από τίποτα και του φόρτωσε και άλλα βάρη στην καμπούρα του», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Ειδικά για το ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι «παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και έφερε και έναν νόμο ασφαλιστικό έκτρωμα, τον νόμο Κατρούγκαλου που μειώνει τα ποσοστά αναπλήρωσης με αποτέλεσμα την τεράστια μείωση των συντάξεων».