Πρόγραμμα για τη διάσωση παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κάλυμνο, ανακοίνωσε πρόγραμμα για τη διάσωση παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών στο πλαίσιο προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικότερα, «στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη διάσωση παραδοσιακών ξύλινων αλιευτικών σκαφών, το πρώτο σκάφος υιοθετήθηκε από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ και έχει ήδη τοποθετηθεί στο υποκατάστημά του, στην Ιχθυόσκαλα της Καλύμνου» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Εκτίθεται σε χώρο προσβάσιμο στο κοινό, προκειμένου να κρατήσει ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά μιας κοινωνίας συνυφασμένης με τη θάλασσα και τους καρπούς της. Πρόκειται για το καΐκι ‘Αγιος Νικόλαος».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας τόνισε ότι «αυτές λοιπόν είναι οι ενέργειες που αποδεικνύουν την έμπρακτη έγνοιά μας για τον τόπο σας».

Και επανέλαβε την αναφορά του «για το ιστορικό γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή για τη συνάντησή μας σήμερα εδώ». Όπως είπε, «πέρυσι στα Θεοφάνεια, δεσμεύτηκα ενώπιον σας, ότι θα δικαιωθεί ένα πάνδημο αίτημα όλων των Δωδεκανησίων. Η Κάλυμνος -ένας από τους πιο ξακουστούς τόπους καταγωγής ελλήνων ναυτικών- θα αποκτήσει Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Και σήμερα, λιγότερο από ένα χρόνο μετά, η δέσμευση αυτή γίνεται πράξη. Γιατί έτσι εμείς στηρίζουμε και επενδύουμε στα νησιά μας. Γιατί έτσι εμείς τιμούμε την πλούσια ναυτική παράδοση αυτού του τόπου», κατέληξε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.