Κάθειρξη 15 ετών στον Γιάννη Ανθόπουλο για υπόθεση τοκογλυφίας

Κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο για εμπλοκή του σε υπόθεση τοκογλυφίας και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Ωστόσο, ο πρώην υφυπουργός έφυγε ελεύθερος από το δικαστήριο καθώς κατά πλειοψηφία (2-1) αποφασίστηκε να του δοθεί αναστολή μέχρι τη δίκη του στο Εφετείο.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, καταδίκασε ομόφωνα ,σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκτός από τον πρώην υφυπουργό και τους τρεις συγκατηγορούμενους του, επιβάλλοντας τους την ίδια ποινή, επίσης, με αναστολή.

Με την ίδια δικαστική απόφαση αποφασίστηκε η κατάσχεση της περιουσίας των κατηγορουμένων μέχρι του ποσού που φέρεται να αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της  τοκογλυφίας και συγκεκριμένα: 1,7 εκ ευρώ για τον Γιάννη Ανθόπουλο- συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του στη Βούλα- και  5,7 εκ ευρώ για τους υπόλοιπους τρεις.

Επιπλέον, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ στον κάθε ένα. Στους Γ. Ανθόπουλο και σε δύο ακόμη κατηγορούμενους επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία καπνεμπόρου ότι ο πρώην υφυπουργός μεσολάβησε, με το αζημίωτο, προκειμένου η ίδια να δανειστεί από συγκεκριμένη εταιρεία με τοκογλυφικό επιτόκιο.