Μήνυση κατά κατοίκου του νησιού υπέβαλε ο δήμαρχος Λέσβου

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγείται κάτοικος της Μυτιλήνης με τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος διένειμε προκήρυξη νεοσύστατης δημοτικής παράταξης στην οποία συμμετέχουν μέλη της λεγόμενης «Πατριωτικής Κίνησης Μυτιλήνης», διέδιδε ταυτόχρονα δηλώνοντας δημόσια, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο δήμαρχος, ότι μη Κυβερνητική Οργάνωση που ενεργοποιείται στη Λέσβο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, ανήκει στον κ. Γαληνό και σε μέλη της οικογένειας του. Από αυτή τη δραστηριότητα μάλιστα του δημάρχου έλεγε ο μηνυθείς, προκύπτουν μεγάλα κέρδη. Για αυτό και ο δήμαρχος στηρίζει τους μετανάστες που έρχονται στο νησί.

«Καλώ όποιον υποστηρίζει ότι έχω εγώ ή οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας μου την παραμικρή σχέση με ΜΚΟ ή την όποια οικονομική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος να έρθει στο δικαστήριο μάρτυρας υπεράσπισης του μηνυθέντος. Και εκεί να αποδείξουν όλοι μαζί την αλήθεια των όσων ψευδών διαδίδονται από συγκεκριμένους κύκλους για συγκεκριμένους λόγους. Με κυριότερο από αυτούς τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής τον τόπο μας προς ίδιο μικροπολιτικό όφελος» δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Ο οποίος και κατέληξε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Είμαι σίγουρος ότι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης θα πράξουν το καθήκον τους προστατεύοντας την τοπική κοινωνία από τα ψεύδη, τις συκοφαντίες, το δηλητήριο συγκεκριμένων κύκλων σε ετούτο τον τόπο που προσπαθούμε όλοι μαζί να σηκώσει κεφάλι».