Χαρίτσης: Άμεσα 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην ειδική αγωγή

«Σήμερα είναι μία μέρα γιορτής, γιατί εγκαινιάζουμε το νέο ανακατασκευασμένο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης κατά την τελετή εγκαινίων και τον αγιασμό του σχολείου στην περιοχή του Καρέα, παρουσία της δημοτικής αρχής, της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπροσώπων φορέων και γονιών.

Ο υπουργός ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος για την παραχώρηση του χώρου, ενώ απέδωσε τα εύσημα στον δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη και τους συνεργάτες του, «που κατόρθωσαν σε χρόνο-ρεκόρ -μόλις τρεις μήνες- να αποπερατώσουν αυτό το πολύ σημαντικό έργο». Υπενθύμισε ότι η χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών ύψους 470.000 ευρώ εγκρίθηκε στις 16 Ιουνίου 2018 και ένα μήνα μετά υπογράφηκε η σχετική σύμβαση με τον δήμαρχο. Ο υπουργός, ευχήθηκε η περίπτωση αυτή να γίνει «παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες δημοτικές αρχές».

«Με την ευκαιρία της αισιόδοξης προοπτικής που ανοίγει στη χώρα η έξοδος από τα μνημόνια, η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον είναι η επένδυση στην εκπαίδευση και στην παιδεία των παιδιών μας» τόνισε ο κ. Χαρίτσης. Σημείωσε ότι για πρώτη φέτος στον προϋπολογισμό προβλέπονται 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στην ειδική αγωγή, οι οποίες θα επεκταθούν σε 15.000 την επόμενη τριετία.

Πρόσθεσε δε, ότι ταυτόχρονα γίνονται επενδύσεις στην υλικοτεχνική υποδομή στα σχολικά κτίρια όλης της χώρας με προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη από το υπουργείο για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, για την επισκευή και την ανακατασκευή σχολικών κτιρίων, για την ανακατασκευή αύλειων χώρων και παιδικών χαρών.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Χαρίτσης, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας όλων για το «καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος της χώρας του λαού και των παιδιών της», εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «θα συμμετέχουμε όλοι σ’ αυτήν την προσπάθεια». «Το σχολείο αυτό» τόνισε «αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της συνεργασίας την οποία χρειαζόμαστε. Συνεργασίας του κράτους, του κεντρικού κράτους, με τους φορείς αυτοδιοίκησης αλλά και με την Εκκλησία της Ελλάδας. Είμαι βέβαιος ότι με αλληλοσεβασμό, με αλληλοεκτίμηση, με πλήρη συνείδηση ότι όλοι υπηρετούμε τελικά τον μόνο ιδιοκτήτη του ελληνικού κράτους που είναι ο ελληνικός λαός».