Τσίπρας: Στηρίζουμε ένα σύστημα που θα γεννά άριστους και άξιους, ανεξαρτήτως ταξικής θέσης

«Είπατε κ. Μητσοτάκη στην ομιλία σας -και αυτό είναι αποτέλεσμα της ιδεοληψίας σας- ότι σε αυτόν τον τόπο, το αίμα από τρομοκρατικές πρακτικές έχει συγκεκριμένη ιδεολογική αναφορά. Κάνετε διπλό λάθος να επιμένετε σε αυτήν την τοποθέτηση, ήλπιζα ότι σήμερα θα τη διορθώνατε και κάνετε διπλό λάθος γιατί γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι νεκροί υπήρξαν και από τις δύο πλευρές του ιδεολογικού χάρτη».

Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, κατά τη διάρκεια της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανομία στα πανεπιστήμια.

«Για μας δεν έχει σημασία μόνο εάν είναι Έλληνας εκείνος που επλήγη, τα τάγματα εφόδου της ΧΑ έχουν θύματα μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και είχαμε και νεκρούς, αλλά θα αναφερθώ και στο πρόσφατο παρελθόν γιατί για μας όση αξία έχει το αίμα των πολιτικών προσώπων που έπεσαν από τρομοκρατικές ενέργειες -απόλυτα καταδικαστέες από όλον τον πολιτικό κόσμο- που δεν βρίσκονταν στον ιδεολογικό χώρο της Αριστεράς, άλλο τόσο σημασία έχει και το αίμα του Νίκου Τεμπονέρα και δεν μπορούμε να βάλουμε στο ζύγι το αίμα των ανθρώπων που χάθηκαν» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στοχοποιεί τα δημόσια πανεπιστήμια λόγω της ιδεοληψίας που έχει σε σχέση με τα ιδιωτικά, τονίζοντας ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο, από τον 16ο αιώνα, είναι αυτόνομο και οφείλει να είναι ένας χώρος διακίνησης ιδεών, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, μόνο «όταν αυτές οι ιδέες οδηγούν σε εγκλήματα οφείλει η κυβέρνηση να μπορεί να παρεμβαίνει». «Ας αφήσουμε στην άκρη ένα ζήτημα που κατά τη γνώμη μου θέλετε να το αναδείξετε για προφανείς λόγους» συμπλήρωσε.

«Ο χώρος που εκπροσωπείτε έχει ένα δομικό πρόβλημα, ότι αντιλαμβάνεστε το καθολικό δικαίωμα στη γνώση ως ισοπέδωση, δεν γίνεται δηλαδή η ελίτ να έχουν την ίδια αφετηρία με τους απλούς θνητούς» σημείωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Εμείς έχουμε μία άλλη αντίληψη, υποστηρίζουμε ένα σύστημα, το οποίο θα γεννά άριστους και άξιους, ανεξαρτήτως της ταξικής θέσης του καθενός» επισήμανε ο πρωθυπουργός.