Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την καθαρίστρια στον Βόλο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι, στις 15:00 -όπως ήταν προγραμματισμένο, μέλη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, με στόχο να συμπαρασταθούν στην καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκισης, λόγω πλαστού πτυχίου Δημοτικού.

Η ανακοίνωση με την οποία είχαν προαναγγείλει την κινητοποίηση αναφέρει: «Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ απαιτεί την άμεση αποφυλάκιση της συναδέλφου καθαρίστριας η οποία πρόσφερε τις υπηρεσίες της επί 20 χρόνια σε παιδικό σταθμό του Βόλου και η οποία καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη διότι εργαζόταν με «πλαστό απολυτήριο» δημοτικού. Η συνάδελφος ήταν απόφοιτη της Ε΄ δημοτικού και όχι της ΣΤ΄.

Τη στιγμή που άλλες ακόμα πιο καραμπινάτες οικονομικές υποθέσεις εκκρεμούν ζημιώνοντας το δημόσιο κατά εκατομμύρια ευρώ, το κράτος και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη καταδικάζουν και φυλακίζουν μια εργαζόμενη γυναίκα. Aποδεικνύεται ότι η αστική δικαιοσύνη μόνο τυφλή δεν είναι, εξοντώνει τους εργαζόμενους και αφήνει στο απυρόβλητο τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.

Η συνάδελφος ούτε έκλεβε, ούτε καταχράστηκε δημόσια χρήματα. Τα δούλευε και τα δούλευε σκληρά.

Το ΣΥΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΚΚΗΣ απαιτεί να τερματίσει τώρα ο γολγοθάς της συναδέλφου, άμεσα να αποφυλακιστεί και να γυρίσει στη δουλειά της».

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr: