Παναγόπουλος: Να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ

Το αίτημα της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ έθεσε από το βήμα του 32ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος, διευκρινίζοντας ότι στις τράπεζες «έχουμε μία καλή σύμβαση».

Ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι, διά νόμου, καταργήθηκε ο καθορισμός του ύψους του κατώτατου μισθού, μέσω της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. «Η παρούσα κυβέρνηση πήρε το νόμο του κ. Βρούτση, τον επανανομοθέτησε, πριν από μερικούς μήνες και με αυτόν το νόμο θα επαναπροσδιορίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού με απόφαση του υπουργού Εργασίας» αποσαφήνισε ο κ. Παναγόπουλος, επισημαίνοντας ότι με το συγκεκριμένο νόμο προβλέπεται μία διαδικασία στην οποία οι φορείς, τα ινστιτούτα και οι λεγόμενοι κοινωνικοί εταίροι, στέλνουν τις προτάσεις τους γραπτώς και μετά γίνεται μία συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο, υπό την προεδρία του προέδρου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και δύο υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας.

«Εμείς στείλαμε τη θέση μας η οποία είναι να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ που εμείς υπογράψαμε και μετά να αφεθεί στα χέρια εργοδοτών, εργαζομένων και εργοδοτικών οργανώσεων, για να συνάπτεται η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας. Η κ. Αχτσιόγλου μας κατηγόρησε ότι δεν πήγαμε στη συνάντηση, μα δεν προβλέπεται να πάμε πουθενά. Φαντάζεστε οι πρόεδροι των Οργανώσεων να πηγαίνουν σε δύο υπαλλήλους των υπουργείων;» σχολίασε ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος είπε ότι η θέση της ΓΣΕΕ έχει σταλεί γραπτώς και είναι σαφής.