Βασιλειάδης: Φάκελος με αξιοπρέπεια, που δεν θα θυμίζει άλλες εποχές

Επίκειται μία συνάντηση – κλειδί. Μία επαφή μεταξύ των Ελλάδας, Ρουμανίας, Σερβίας και Βουλγαρίας για τον φάκελο της συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ 2030. Ο Γιώργος Βασιλειάδηςθα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε επίπεδο υφυπουργών Αθλητισμού, ενώ παρόντες θα είναι εκπρόσωποι των τεσσάρων Ομοσπονδιών.

Λίγο πριν την αναχώρησή του για το Βελιγράδι, όπου θα γίνει η συνάντηση, ο Έλληνας υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στην ιστοσελίδα gazzetta.gr γι’ αυτήν την προσπάθεια. «Το πιο σημαντικό σε αυτήν τη συνάντηση, είναι να δούμε τα δεδομένα και να διεκδικήσουμε με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια τη διοργάνωση. Να κάνουμε έναν φάκελο με αξιοπρέπεια, που δεν θα θυμίζει άλλες εποχές. Που δεν θα έχει βάρη και θα έχει προοπτική», ανέφερε αρχικά.

Με τον κ. Βασιλειάδη να προσθέτει: «Ένα σημαντικό σκέλος, είναι ​πως θέλουμε να δείξουμε ότι τούτη εδώ η γειτονιά των Βαλκανίων αλλάζει. Πως στα Βαλκάνια είμαστε ικανοί να βγάλουμε θετικά μηνύματα και όχι να λειτουργούμε ως αρνητικοί πρωταγωνιστές και φυσικά με την Ελλάδα σε κυρίαρχο ρόλο»​.

Ερωτηθείς για το κομμάτι των υποδομών και των γηπέδων και που εστιάζονται τα όποια προβλήματα, ο υφυπουργός επισήμανε ότι «​η δική μας χώρα δεν έχει πρόβλημα υποδομών. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα για τις άλλες χώρες, όμως θα το συζητήσουμε και θα είμαστε καλά. Το γηπεδικό είναι ένα ζήτημα, αλλά ήδη έχουμε σκεφτεί τα γήπεδα του ΟΑΚΑ, το Καραϊσκάκη, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και την Τούμπα.

Υπάρχουν και έργα που είναι να γίνουν στις άλλες βαλκανικές χώρες και που θα έχουν σχέση και με την Ελλάδα. Έχουμε τις γενικές λεπτομέρειες και δεν θα βιαστούμε. Έχουμε τον χρόνο έως το 2030, υπάρχει και η πολιτική βούληση…».

Τέλος, αναφορικά με την κοινή υποψηφιότητα των τεσσάρων χωρών υπογράμμισε πως «​το μοντέλο των υποψηφιοτήτων αλλάζει. Όπως μπορείτε να δείτε, όλες οι προτάσεις έχουν πλέον συνδιοργάνωση, για το μοίρασμα των βαρών. Εμείς, χωρίς να φωνάζουμε πολύ και δίχως να βγάζουμε χαρά, ενθουσιασμό ή απογοήτευση, πάμε να δημιουργήσουμε κάτι πολύ καλό και να πάμε όλη αυτήν τη συνεργασία σε ένα νέο επίπεδο».