Έργα για τις κατολισθήσεις βράχων στα νησιά της Αττικής

Μελέτες και έργα για την αποκατάσταση και πρόληψη προβλημάτων διάβρωσης του εδάφους σε περιοχές νησιών της Αττικής, με δύσκολο ανάγλυφο και ακτογραμμές, ενέκρινε το Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου.

Πρόκειται για τη μελέτη αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στην Ύδρα, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, και το συμπληρωματικό έργο με κατασκευές ανάπλασης, επίσης, στο οδικό δίκτυο του νομού Κυθήρων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Ειδικά για την Ύδρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σκοπός της μελέτης είναι να αποτιμηθεί η γεωλογική επικινδυνότητα στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού της Ύδρας και η αντιμετώπιση του κατολισθητικού κινδύνου στις περιοχές «Καλά πηγάδια» και «Λαγουδέρα», όπου έχουν εκδηλωθεί φαινόμενα κατάπτωσης βράχων.

Στα Κύθηρα, στόχος είναι η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του οικισμού της Αγίας Πελαγίας -από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στο νησί- με ανάπλαση επί της παραλιακής οδού στο κέντρο του οικισμού και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης σε άλλο επικίνδυνο σημείο της.