Στη Ρόδο το γραφείο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης αποφάσισαν σήμερα στην συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού διευθυντή του Οργανισμού στην Ελλάδα, Δανιήλ Εσδρά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Εσδρά παρουσίασε τα προγράμματα του οργανισμού που αφορούν στην εθελοντική επιστροφή και στην επανένταξη των μεταναστών και προσφύγων, τα οποία παρέχουν την δυνατότητα στους δικαιούχους να γυρίσουν στις πατρίδες τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα της επιστροφής τους μέσα από την παροχή μέτρων επανένταξης.

Ο δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει κάνει τα τελευταία τρία χρόνια ο Δήμος Ρόδου, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπίσει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται το μεταναστευτικό φαινόμενο, τονίζοντας πως τα εν λόγω προγράμματα που αφορούν κυρίως αποκλεισμένους μετανάστες, καθώς και αιτούντες άσυλο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε η δημιουργία περιφερειακού γραφείου της Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ρόδο, σε δομές του Δήμου Ρόδου με την πρόσληψη ενός ατόμου, το οποίο θα αναλάβει να πληροφορεί τους επωφελούμενους για τις διαδικασίες που απαιτούνται για τον επαναπατρισμό τους, καθοδηγώντας τους παράλληλα σε κάθε βήμα της διαδικασίας.