Σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή οι έκτακτοι αρχαιολόγοι

Σε 24ωρη απεργία προχωράει την Παρασκυή 23 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣEΚΑ), στηρίζοντας τους εργαζόμενους στο έργο της ψηφιοποίησης κινητών μνημείων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων (ΔΔΕΑΜ) του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Σύλλογος ζητά να «διασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας για το σύνολο του προσωπικού» και καλεί τους εργαζόμενους στο έργο να δώσουν το παρών έξω από το κτίριο του ΥΠΠΟΑ (Μπουμπουλίνας 20-22), στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 11:30.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, μεταξύ άλλων, «καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του ΥΠΠΟΑ να προβεί στην απόλυση στις 30 Νοεμβρίου των εργαζομένων στο έργο της ψηφιοποίησης των κινητών μνημείων που υλοποιεί η ΔΔΕΑΜ, εμπλέκοντάς τους με την κακοδιαχείριση και τα προβλήματα που προκάλεσαν στο έργο και γενικότερα στο Υπουργείο οι ανάδοχοι και οι συναυτουργοί τους».

Όπως, δε, συνεχίζει η ανακοίνωση, «η αποτυχία παράδοσης του ΟΠΣ (σσ. Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος), της βάσης δεδομένων που θα υποδεχόταν τις ψηφιακές καταγραφές των κινητών μνημείων, απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο το έργο της ψηφιοποίησης και να βάλει στην κατάψυξη το προϊόν της πολύχρονης και κοπιώδους επιστημονικής εργασίας των συναδέλφων».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΚΑ.