Έκλεψαν εξοπλισμό από την Πολυτεχνική του ΑΠΘ στα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου

Η κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκηςεκτός από τις ζημίες στις κτιριακές υποδομές, κατέγραψε κλοπές σε τεχνολογικό εξοπλισμό, υπολογίζοντας το κόστος αντικατάστασής του και αποκατάστασής τους στο συνολικό ποσό των 20.000 ευρώ.

«Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από πολλούς – και από τα συνεργεία καθαριότητας και από συναδέλφους, γιατί συνηθίζουμε να υποτιμάμε τη συνεισφορά αυτών των ανθρώπων που δουλεύουν στο πρώτο επίπεδο – για να λειτουργήσει η σχολή από την Δευτέρα εκτός από κάποιες αίθουσες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών, Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, εκτιμώντας ότι «δεν θα ξεφύγουμε από το ποσό των 20.000 ευρώ, το οποίο, όμως, θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος».

«Μέχρι την πλήρη αποκατάσταση θα έχουμε κάπως μειωμένη λειτουργία στους κοινόχρηστους χώρους, σε κάποιες τουαλέτες και σε τρεις αίθουσες διδασκαλίας», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας, ότι από τις αίθουσες εκλάπησαν ένα σύστημα wi-fi, αξίας 300 ευρώ, δύο προβολείς, οι οποίοι ήταν καινούριοι και κάποια εξαρτήματα υπολογιστών. Ο κοσμήτορας χαρακτήρισε «ιδιαίτερα λυπηρό γεγονός» την καταστροφή υποδομών για ΑΜΕΑκαι κάποιων πάγκων για τους φοιτητές στους διαδρόμους. «Σαν κάποιος να μισεί τον φοιτητή που ζει μέσα στο πανεπιστήμιο», παρατήρησε, σημειώνοντας, πως θα ζητηθεί μέσω της διοίκησης του Πανεπιστημίου από το υπουργείο Παιδείας οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση των ζημιών.