Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τη γνώμη των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών καταγράφει σε έρευνά της η εταιρεία Public Issue.

Στο σχετικό ερώτημα, το 65% των ερωτηθέντων δηλώνουν αντίθετοι στη Συμφωνία των Πρεσπών, έναντι 17% που τάσσονται υπέρ της και 13% που τηρούν ουδέτερη στάση. Μάλιστα, αντίθετοι με τη Συμφωνία εμφανίζονται και πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 45%, ενώ υπέρ της τάσσεται το 31% αυτών.

Αρνητική είναι εξάλλου η γνώμη των πολιτών για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Το 60% των ερωτηθέντων εκφράζονται αρνητικά προς το πρόσωπό του, έναντι 32% που εκφράζονται θετικά. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, το 52% εκφράζει θετική γνώμη και το 40% αρνητική.

Αρνητική γνώμη εκφράζουν περισσότεροι από τους μισούς πολίτες (53%) και για τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διχασμένοι, με το 39% να εκφράζει θετική γνώμη και το 43% αρνητική.

Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, περισσότεροι από τους μισούς (52%) θεωρούν πως αυτές έχουν επιδεινωθεί σε σχέση με ένα χρόνο πριν, και ακόμα 44% των πολιτών θεωρούν πως έχουν παραμείνει ίδιες, ενώ μόνο ένα 2% κρίνει ότι έχουν βελτιωθεί.

Τέλος, για τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ το 31% των πολιτών εκφράζεται αρνητικά, το 29% θετικά, ενώ το 39% δεν εκφράζει γνώμη.