Επενδυτικό ενδιαφέρον για ΕΛΒΟ, Hellenic Steel και Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και τη Hellenic Steel αναμένονται εντός του Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες εξεύρεσης επενδυτικής λύσης και για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), όπως προκύπτει από σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, στο περιθώριο του 3ου Thessaloniki Summit.

ΕΛΒΟ: Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου ο τρίτος διαγωνισμός

Αναλυτικότερα, και όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα με τον κ.Πιτσιόρλα, μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να προχωρήσει ο τρίτος κατά σειρά διαγωνισμός για την υπό εκκαθάριση ΕΛΒΟ, μετά την κήρυξη των δύο που προηγήθηκαν ως άγονων. Μέχρι στιγμής, σημείωσε ο κ.Πιτσιόρλας, που δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση του διαγωνισμού αυτή τη φορά, υπάρχουν πέντε ενδιαφερόμενοι για την αμυντική βιομηχανία, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και έκτος. Μάλιστα, έχουν ήδη γίνει επαφές με τους πέντε ενδιαφερόμενους, τους οποίους και συνάντησαν και ενημέρωσαν ο ίδιος ο κ. Πιτσιόρλας και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.

Υπενθυμίζεται ότι για τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ έχουν προαναγγείλει κατάληψη της πύλης του εργοστασίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδιο σημείο, από τις 7 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας. Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωσή τους, μοναδικό τους αίτημα είναι η λήξη της εκκαθάρισης και να δοθεί λύση για την ΕΛΒΟ που από το 2013 μέχρι σήμερα «περιμένει την υλοποίηση των κατά καιρούς κυβερνητικών υποσχέσεων».

Hellenic Steel: Στις 10/12 η συζήτηση του σχεδίου εξυγίανσης στο αρμόδιο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ. Πιτσιόρλας και σε ό,τι αφορά τη Hellenic Steel, ενόψει της συζήτησης του σχεδίου εξυγίανσής της στο στο αρμόδιο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης στις 10 Δεκεμβρίου. Κληθείς -από δημοσιογράφους- να σχολιάσει πληροφορίες ότι η αμερικανική εταιρεία Jordan International ενδιαφέρεται για τη χαλυβουργία της Θεσσαλονίκης, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ουδέποτε ανέφερε επωνυμία και δεν επιβεβαίωσε αυτό το σενάριο. Σημείωσε ωστόσο ότι ο ενδιαφερόμενος είναι σοβαρή αμερικανική εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Οκτωβρίου είχε υπογραφεί το πλάνο εξυγίανσης της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας (ΑΑΕ) Χάλυβος «Hellenic Steel» και την κατάθεση του σχετικού αιτήματος στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του άρθρου 106Β του πτωχευτικού κώδικα. Λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνει το σχέδιο εξυγίανσης δεν έχουν ανακοινωθεί.

ΕΒΖ: Δύο οι ενδιαφερόμενοι

Σε ό,τι αφορά τέλος την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ο κ. Πιτσιόρλας επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια για να βρεθεί επενδυτική λύση και για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Μάλιστα αποκάλυψε ότι υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι επενδυτές, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.