Καραγκούνης: Η δίκη της Χρυσής Αυγής έπρεπε να έχει τελειώσει

«Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια κοντά, αυτή η δίκη θα έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Είναι και θέμα ουσίας και δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού, διότι κατηγορείται το τρίτο κόμμα της Βουλής ως εγκληματική οργάνωση», εξήγησε ο κ.Καραγκούνης και πρόσθεσε: «Εδώ έπρεπε να τρέξει πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και όσες φορές έχουμε αναφερθεί στην κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης, δεν έχουμε πάρει πειστική απάντηση. Αν το ζήτημα είναι τεχνικό -διότι μας λένε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις επειδή δεν υπάρχουν δικαστικές αίθουσες- τότε θα ρωτήσω ποια δικαστική δομή έχει δημιουργήσει αυτή η κυβέρνηση τα τελευταία 3,5 χρόνια, ώστε να διευκολύνει τέτοιες υποθέσεις και κυρίως αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση».

«Πέρα από τις όποιες καθυστερήσεις εδώ υπάρχει ένα ζήτημα ουσίας: Δεν προχωράει αυτή η δίκη η οποία έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί και αν είναι τεχνικό το ζήτημα η ευθύνη βαραίνει απόλυτα αυτή την κυβέρνηση, διότι δεν έχει διευκολύνει παντοιοτρόπως, ώστε να προχωρήσει η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης […] Πάντα σε τέτοιες δίκες, με πολλούς μάρτυρες, υπάρχει ένας τεράστιος δικονομικός φόρτος που πρέπει να βγει εις πέρας, όμως έχουν περάσει τέσσερα χρόνια», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, ο κ. Καραγκούνης εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση λειτουργώντας ως «τσιφλικάς» ενόψει των εκλογών «έρχεται με μία μικροκομματική λογική -γιατί είναι σε δύσκολη πολιτική κατάσταση και ξέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα- και τάζει στους πάντες τα πάντα».

«Η χώρα βρίσκεται ακόμη δεσμευμένη στα μνημόνια, δεν υπάρχει μέλλον για μετά τον 1,5 χρόνο, γιατί μέχρι τότε υπάρχουν χρήματα και αυτή τη στιγμή αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι απλά να δημιουργεί φρούδες ελπίδες στον κόσμο προκαλώντας και την οργή στους ιερείς […] Η ΝΔ δεν λέει ότι δεν πρέπει να γίνουν προσλήψεις γενικά. Τουλάχιστον στον τομέα της Υγείας είχαμε ήδη προσβλέψει 7000 προσλήψεις, η προηγούμενη κυβέρνηση. Βεβαίως και υπάρχουν ανάγκες, βεβαίως και πρέπει να καλυφθούν κενά στον δημόσιο τομέα, αλλά εκεί που χρειάζεται και αφού γίνει πρώτα μία αξιολόγηση της κατάστασης», επισήμανε ο αν. τομεάρχης της ΝΔ και διευκρίνισε: «Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί και συνετοί στο τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Βεβαίως και πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες στο δημόσιο, βεβαίως και υπάρχουν πολύ μεγάλα ελλείμματα, αυτό όμως θα πρέπει να γίνει μετά από αξιολόγηση, για πού χρειάζεται να προσληφθεί κόσμος, αλλά γενικά να τάζουμε 10.000 και 18.500 και 20.000 προσλήψεις σε αυτή τη δημοσιονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα δεν είναι μόνο ανεύθυνο, είναι και εγκληματικό […] Πρώτα θα γίνει αξιολόγηση των δομών και η κινητικότητα και από εκεί και πέρα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας θα προχωρήσουμε κι εκεί όπου υπάρχει ανάγκη στις απαραίτητες προσλήψεις».