Βίαιη προσαγωγή αστυνομικών στη δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Η απουσία από την δικαστική αίθουσα των δυο αστυνομικών γιων του φερόμενου ως βασικού πρωταγωνιστή στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, που είχαν κληθεί ως μάρτυρες, προκάλεσε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου να προσαχθούν βιαίως.

Η κατάθεση των δυο αστυνομικών είχε προγραμματιστεί για σήμερα, ωστόσο δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο επικαλούμενοι φόβους για την ασφάλειά τους. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πολιτικής αγωγής καθώς η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου θεωρεί ότι οι συγκεκριμένοι μάρτυρες γνωρίζουν πολλά για την υπόθεση. Τελικά, το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή των δυο αστυνομικών προκειμένου να καταθέσουν για την ερχόμενη Τετάρτη.

Νωρίτερα, η εξαδέλφη του άτυχου 26χρονου καταθέτοντας στο δικαστήριο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο 73χρονος κατηγορούμενος ο οποίος υπήρξε στενός φίλος της οικογένειας, ευθύνεται για τη δολοφονία.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η μάρτυρας ανέφερε πως η οικογένεια πιστεύει ότι κάποιος χτύπησε το Μάριο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. «Έτσι εξηγείται και το τόσο αίμα του Μάριου στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας, συμπληρώνοντας πως ο κατηγορούμενος «ήταν έξυπνος, όσο ήταν στα νερά του, του χάλασε τη δουλειά η εμφάνιση των συγγενών» οι οποίοι και επέμεναν να ειδοποιηθεί για την απαγωγή η αστυνομία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η κατάθεση μάρτυρα, για τον οποίο έχει επίσης διαταχθεί βίαιη προσαγωγή και θεωρείται από την πολιτική αγωγή ότι είναι σε θέση να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεταφέρθηκε η σορός του Μάριου Παπαγεωργίου που μέχρι σήμερα, έξι χρόνια μετά το χαμό του, δεν έχει εντοπιστεί.