Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης των εισαγγελέων Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis

Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς που είχε υποβάλλει ο γιατρός, σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου που για μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκε στο τιμόνι της Εισαγγελίας Διαφθοράς, με αφορμή την υπόθεση Novartis.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα του (1896/2018) υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα, η οποία είχε ταχθεί υπέρ της απόρριψης του αιτήματος του συζύγου της Ελένης Ράικου, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στους εισαγγελείς για τις διαρροές ότι ελέγχεται στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση.

Στην πρόταση της η κ. Σταθέα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζει την άποψη πως δεν προκύπτει ότι η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ο σύζυγος της Ελένης Ράικου από την Novartis για ομαδική μελέτη, έγινε από την διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς εισαγγελείς.

Παράλληλα, από το ΣτΕ διαβιβάστηκαν αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών της αγωγής κακοδικίας την οποία έχουν υποβάλλει η κ. Ράικου και ο σύζυγος της, ζητώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους συναδέλφους της.

Τώρα, το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να αποφανθεί εάν πρέπει να «παγώσει» η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά στον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και θα κριθεί η αγωγή από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.