Μητροπολίτης Λαρίσης: Τα μεγαλύτερα εγκλήματα έγιναν στο όνομα του Χριστού

Έντονο ήταν το κοινωνικό στίγμα που άφησε στις πρώτες εθιμοτυπικές επισκέψεις που πραγματοποίησε στη Λάρισα ο νέος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος ξεκίνησε το πρωί τις πρώτες επαφές με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην 1η Στρατιά, ενώ αργότερα επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης, αλλά και τα δικαστήρια της Λάρισας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο δημαρχείο συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη και υπέγραψε αίτηση ώστε να πολιτογραφηθεί και επίσημα δημότης Λαρισαίων.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη να υπηρετηθεί το θρησκευτικό αίσθημα του λαού, αλλά και στην ευθύνη που ο ίδιος αναλαμβάνει προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Εγώ έρχομαι στο όνομα του Χριστού. Έχω ως ευθύνη αυτό το οποίο είναι ριζωμένο στην καρδιά του κάθε ανθρώπου, να το εξελίξω προς τη σωστή κατεύθυνση και να μην εξελιχθεί έτσι ώστε να γίνει επικίνδυνο» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Ξέρετε, πολλές φορές, τα μεγαλύτερα εγκλήματα έγιναν στο όνομα του Χριστού και αυτό είναι κάτι το οποίο εμείς οι κληρικοί πρέπει να προσέχουμε, ώστε οι άνθρωποι να σώζονται και να γίνεται η Εκκλησία πραγματικά ένα νοσοκομείο ψυχών και σωμάτων».

Επίσης, ο νέος μητροπολίτης Λαρισαίων και Τυρνάβου μίλησε για το σημαντικό κοινωνικό έργο που χρειάζεται να αναλάβει η Εκκλησία προς τους πολίτες της Λάρισας για την αντιμετώπιση της φτώχειας, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να δοθεί ένα χέρι βοηθείας σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη. «Δεν θέλουμε αυτοί που βοηθούνται να παραμείνουν μια ζωή βοηθούμενοι, αλλά θέλουμε να σταθούν στα πόδια τους και να πάρουν την ζωή στα χέρια τους», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις ευθύνες που αναλαμβάνει στην πόλη, ενώ για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση υποστήριξε ότι «είναι καταδικασμένες σε συνεργασία». «Διακονούμε τον ίδιο λαό. Επομένως, μόνο με τη συνεργασία και με την καλοπροαίρετη διάθεση μπορούμε να πάμε μπροστά, ώστε να επιτευχθούν ουσιαστικά αποτελέσματα», επισήμανε.

Τέλος, ο δήμαρχος Λαρισαίων μίλησε με επαινετικά λόγια για τον νέο μητροπολίτη, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας για τη στήριξη συμπολιτών που έχουν πραγματικά ανάγκη.