Ο Αλέξης Κωστάλας και η συνεργασία του με το Πολεμικό Ναυτικό

Η φωνή του συνοδεύει συνήθως θέματα του καλλιτεχνικού χώρου και γενικότερα πολιτιστικά δρώμενα. Στο μυαλό των περισσότερων είναι συνδυασμένος με την πολιτισμένη έκφανση της ζωής.

Ο λόγος για τον Αλέξη Κωστάλα, με τον οποίο επικοινώνησε το news.gr, ζητώντας του να πει δυο λόγια για τη γενικότερη συνεργασία του με το Πολεμικό Ναυτικό, το αποτέλεσμα της οποίας είναι μια σειρά από συναυλίες και η δημιουργία του επετειακού βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα σε μια ευαίσθητη για τα εθνικά ζητήματα περίοδο καθώς η ένταση με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι αυξημένη.

«Με τα εθνικά ζητήματα δεν είμαι εγώ ο ειδικός για να μιλήσω για αυτό το θέμα και δεν μου αρέσει να μιλάω για θέματα που δεν είμαι γνώστης. Γνωρίζω ότι γνωρίζουμε όλοι μας, δεν είναι καλό οι ανεύθυνες γνώμες. Για πράγματα που είναι σοβαρά είναι καλό να είμαστε πολύ προσεκτικοί τι λέμε.

Όσον αφορά την συνεργασία μου, κυρίως με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, υπάρχει μια σειρά από συναυλίες. Είναι μια φιλική συνεργασία με την έννοια ότι δεν αμείβομαι για αυτό. Δεν θέλησα ποτέ να πάρω αμοιβή γιατί το θεωρώ πως είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω. Είναι μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με τον μαέστρο της μπάντας και τους μουσικούς.

Με ένα ρεπερτόριο που έκαναν γύρω από την μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και επειδή ο Σταύρος Ξαρχάκος είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω και εκτιμώ βαθύτατα και αγαπώ σαν φίλο, ήταν τιμή για μένα το να συμμετέχω σε μια σειρά από συναυλίες με αποκλειστικά έργα του Σταύρου Ξαρχάκου. Ήταν μια πρωτοβουλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού», είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε ως προς τη δημιουργία του βίντεο, «η συνεργασία μου ήταν κυρίως με την μπάντα και το χάρηκα πάρα πολύ.

Στο άλλο έκανα απλά την αφήγηση. Πήγαμε εκεί στη γεωγραφική υπηρεσία και ήταν όλοι απίθανα ευγενικοί και συνεργάσιμοι και ήταν πραγματικά χαρά μου να βρεθώ ανάμεσά τους. Δεν νομίζω ότι έκανα κάτι ιδιαίτερο. Είναι μια φιλική συμμετοχή, δεν τολμώ καν να το πω προσφορά. Εύχομαι να υπάρξει συνέχεια».