Κρέτσος: Αναγκαίο βήμα η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου με αντιπροσωπεία δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας για τη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης η οποία αφορά τη συλλογική σύμβαση εργασίας για δημοσιογράφους που απασχολούνται στον δημόσιο τομέα, ενώ νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Η τυχόν ευόδωση της διαπραγμάτευσης θα έχει ως αποτέλεσμα την υπογραφή της πρώτης συλλογικής σύμβασης που θα αφορά τον δημοσιογραφικό κόσμο από το 2008 και από τις δημοσιογραφικές οργανώσεις εκφράζεται η ελπίδα ότι η σύμβαση αυτή θα αποτελέσει πρόκριμα για την επέκταση και στους δημοσιογράφους που απασχολούνται στα παραδοσιακά μέσα (εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση).

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια σύναψης συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους δημοσιογράφους στους δημόσιους φορείς. Είναι ένα αναγκαίο και απαραίτητο βήμα και ελπίζουμε όλα να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λευτέρης Κρέτσος.

«Η διαπραγμάτευση αφορά τους θεσμικούς όρους και αναμένουμε από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου να απελευθερώσει κάποια στιγμή τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης και για τους μισθολογικούς όρους όλων των εργαζομένων στο δημόσιο» τονίστηκε από την αντιπροσωπεία των δημοσιογραφικών ενώσεων, στην οποία συμμετείχαν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ο γγ της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καπάκος, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας και το μέλος της ΕΣΗΕΑ Ματίνα Παπαχριστούδη.