Τζαβάρας: Σας ενοχλεί ο λόγος της αντιπολίτευσης, το ίδιο έκανε και ο Μουσολίνι

Σκληρή κριτική τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στην κυβέρνηση άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, κάνοντας λόγο για ερείπια που αφήνουν πίσω τους και κατηγορώντας τους και για παροχολογία ενόψει εκλογών.

«Δεν πρόκειται ποτέ η χώρα να έρθει στην κανονικότητα αν εσείς δεν αποφασίσετε να αποκτήσετε λογική και μέτρο που απαιτούνται για να κυβερνηθεί με δημοκρατικούς κανόνες η χώρα. Μας οδηγείτε, χωρίς φραγμούς και κανόνες, εκτός μιας οργανωμένης, συνετής λειτουργίας του Συντάγματος», υποστήριξε ο κ. Τζαβάρας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, ο κ. Τζαβάρας τον κατηγόρησε ότι αθέτησε όλα όσα είχε δεσμευτεί προεκλογικά απέναντι στον ελληνικό λαό. «Λέγατε ότι έχετε την ηθική υποχρέωση να εφαρμόσετε κάθε μία λέξη του Συντάγματος απέναντι στις επιχειρούμενες καταχρήσεις του. Σιγά – σιγά, ξεθωριάζει κάθε μία λέξη από το κείμενο της συνείδησής σας», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Βουλή γίνεται ο χώρος προστασίας σας. Όσα υποσχεθήκατε εδώ στη Βουλή, αν είχατε τη δυνατότητα να τα απευθύνετε υπαίθρια, αυτό που θα εισπράττατε θα ήταν οι αποδοκιμασίες. Αυτά δεν μπορείτε να τα πείτε κατά πρόσωπο στους πολίτες», ανέφερε ο κ. Τζαβάρας και συνέχισε: «Λέτε ότι, από σήμερα και μέχρι τις εκλογές, θα φέρνετε κάθε μέρα και μια τροπολογία. Είναι μια σκηνοθετική πονηριά του “μάγου πρωθυπουργού” για το καλό δήθεν των κοινωνικών ομάδων, γιατί είναι ανίκανος να κάνει οτιδήποτε άλλο. Κάθε μέρα 15 υπουργοί σας δίνουν τον τόνο προεκλογικής εφορίας για να έχετε την αντοχή να βγαίνετε στην ύπαιθρο. Πηγαίνετε όμως εκεί να τα πείτε για να δείτε πόσο αντέχουν οι πολίτες και να καθορίσουν την όμορφη σχέση που λέτε ότι έχετε. Φοβάστε όμως πολύ, για αυτό ήρθατε εδώ για να βγάλετε δήθεν μια ομορφιά».

Ο κ. Τζαβάρας μίλησε ακόμα «για πασαρέλα υπουργών, που υποστηρίζουν ότι φέρνουν την τροπολογία για τα αναδρομικά για τα ειδικά μισθολόγια, από γενναιοδωρία και την καλή τους καρδιά, ενώ στην πραγματικότητα εφαρμόζουν αυτό που έκριναν τα Ανώτατα Δικαστήρια».

«Λέτε ότι το κάνετε γιατί έχετε δημοσιονομικά περιθώρια. Τα δημοσιονομικά, όμως, περιθώρια είναι από την υπερφορολόγηση, τη στάση πληρωμών, την εξόντωση αυτών που παράγουν πλούτο. Καταφέρατε και μειώσατε κατά 60% το κονδύλι των δημοσίων δαπανών και θέλετε να σας απονεμηθεί έπαινος; Κανονικά θα έπρεπε να ντρέπεστε», ανέφερε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε: «Με την τροπολογία δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να συνεχίσετε το δρόμο που ξεκίνησαν Σαμαράς – Βενιζέλος. Γιατί η πρώτη ικανοποίηση και συμμόρφωση με την απόφαση των Ανωτάτων Δικαστηρίων, έγινε με την τροπολογία που κατατέθηκε το 2014 και που εσείς τότε αρνηθήκατε να ψηφίσετε. Σήμερα, λέτε τα δικαιούνται. Προφανώς, ο οίστρος σας ξεκινά για τη γυμνή εξουσία. Γιατί δημοκρατική εξουσία δεν έχετε και δεν θα σας δώσει ποτέ ο ελληνικός λαός για να τον ξανακυβερνήσετε».

Ο κ. Τζαβάρας, σχολιάζοντας τη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποίησε την καλοπιστία του Αρχιεπισκόπου για να πετύχει ενόψει εκλογών, το στόχο του, που είναι η εξαγγελία 10.000 προσλήψεων στο δημόσιο.

«Ανακοινώσατε, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μια συμφωνία μετά από τρεις μήνες διαπραγμάτευσης, που δήθεν λύνει τις διαφορές μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους. Το ερώτημα που τίθεται είναι από πότε εσείς, που δηλώνετε άθεοι, αναγνωρίζετε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα; Όλοι εσείς που με βάσει τον αντικληριστικό σας οίστρο είχατε στραφεί εναντίον των κληρικών;», σημείωσε ο κ. Τζαβάρας.

«Μπορεί η ιεροκρυφίως συμφωνία σας να σας έδωσε φώτιση και να αναγνωρίζετε τώρα τι γίνεται με τους μισθούς των κληρικών; Το μόνο που κάνετε είναι να αλλάζετε το καθεστώς που υπάρχει σήμερα με το οποίο οι κληρικοί υπάγονται από πλευράς ιδιότητας στους δημοσίους υπαλλήλους. Χρησιμοποιήσατε την καλοπιστία του Αρχιεπισκόπου για να πετύχετε το στόχο σας. Χθες, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αποκάλυψε ότι εξοικονομήσατε 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων και εξαγγέλλετε ότι βαδίζετε σε μια μακρόσυρτη διαδικασία προσλήψεων για να έχετε θύμα σας όλο τον ελληνικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας.

«Πίσω σας αφήνετε ερείπια, ανθρώπους σε απόγνωση με υποσχέσεις τις οποίες διαψεύδετε με τον πιο τραγικό τρόπο, όπως όταν υποσχόσασταν ένα καινούργιο δρόμο μακριά από μνημόνια και την επικυριαρχία των δανειστών. Δεν έχετε πει, όμως, ότι από τα 8 χρόνια μνημονίων στα τέσσερα εσείς είστε που κυβερνάτε, και δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να υπογράφετε τους πιο στυγνούς μνημονιακούς όρους, αποσπώντας συγχαρητήρια από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Δεν έχετε συναίσθηση ότι αυτοί είναι οι μόνοι λόγοι που σας θέλουν;», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και κατέληξε: «Σας ενοχλεί ακόμα και ο λόγος της αντιπολίτευσης; Αυτό έκανε και ο Μουσολίνι. Όταν πήρε την εξουσία το 1926 κατάργησε τους βουλευτές. Εκεί οδηγείτε τον τόπο. Ας αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και από κει και πέρα ελάτε να συζητήσουμε», κατέληξε.