Οι Αθηναίοι μιλούν στον Κώστα Μπακογιάννη για τα θέματα της γειτονιάς τους

Διάλογο με τους πολίτες της Αθήνας για τα θέματα και τα προβλήματα που υπάρχουν στις γειτονιές της πόλης ανοίγει ο Κώστας Μπακογιάννης μέσα από την ιστοσελίδα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά».

Το www.athinapsila.gr που είναι ήδη στον «αέρα» αποτελεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την οποία οι δημότες της Αθήνας αλλά και όλοι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερώνονται για τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα του Κωστα Μπακογιάννη για την πόλη.

Στην ιστοσελίδα, υπό τον τίτλο «Η πόλη σου ανήκει», υπάρχει ένας αναλυτικός χάρτης με τα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα της Αθήνας. Σε κάθε Διαμέρισμα ο ενδιαφερόμενος βρίσκει τη γειτονιά για την οποία ενδιαφέρεται και μπορεί να αξιολογήσει ποια, κατά την άποψη του, είναι κατά σειρά τα πιο σημαντικά από την εξής κατηγορία θεμάτων:

  • Εγκληματικότητα – Ασφάλεια
  • Καθαριότητα – Φωτισμός
  • Υγεία – Πρόνοια
  • Συγκοινωνίες – Κυκλοφοριακό
  • Περιβάλλον – Χώροι Πρασίνου
  • Χώροι Άθλησης – Πολιτισμού
  • Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ
  • Δομές απασχόλησης παιδιών
  • Κατάσταση Δημόσιων Χώρων (Δρόμοι/ Πεζοδρόμια/ Πλατείες)

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πολίτης έχει την δυνατότητα να αναφερθεί σε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα θεωρεί ότι είναι σημαντικό, καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις που θα αξιολογηθούν από την ομάδα που επεξεργάζεται το πρόγραμμα του συνδυασμού. Με την διαδικασία αυτή, ο Κώστας Μπακογιάννης και οι συνεργάτες του θα διαμορφώσουν το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί προς έγκριση στους δημότες της Αθήνας.

Η σελίδα, που ανανεώνεται καθημερινά, είναι διαδραστική και δημιουργήθηκε τόσο για να ενημερώνει τους πολίτες, όσο και για να υποδέχεται τα μηνύματα τους. Συνδέεται με τα Social Media του συνδυασμού, όπου ομάδα συνεργατών του «Αθήνα Ψηλά», ανταποκρίνεται, απαντώντας στα μηνύματα.

Εκτός από τη δυνατότητα των επισκεπτών της ιστοσελίδας να διατυπώσουν τις απόψεις τους στην ενότητα «Η πόλη σου ανήκει», η ιστοσελίδα έχει και μια σειρά από άλλες ενότητες:

-Ο τρόπος μας: Είναι ο χώρος του www.athinapsila.gr από όπου ο πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για τις προτάσεις του Κώστα Μπακογιάννη και την στρατηγική του για τις αλλαγές που χρειάζεται ο Δήμος σε όλους τους τομείς.

-Έλα στην ομάδα μας: Ο επισκέπτης της σελίδας, μπορεί να δηλώσει τα στοιχεία επικοινωνίας με την ομάδα του «Αθήνα Ψηλά», είτε για να λαμβάνει ενημερώσεις, είτε για να ενταχθεί σε αυτή ως εθελοντής.

-Νέα: Το σημείο όπου γίνονται γνωστές, η δραστηριότητα και οι θέσεις που διατυπώνει ο συνδυασμός για τα θέματα που αφορούν στην Αθήνα.