Η αστυνομία εξάρθρωσε πενταμελή συμμορία που διέπραττε ληστείες στη Θεσσαλονίκη

Ληστείες και κλοπές διέπραττε από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2017, στις περιοχές της Καλαμαριάς και της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, συμμορία ομογενών.

Ειδικότερα ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις άνδρες από τη Γεωργία, ηλικίας από 36 έως 45 ετών και μια γυναίκα 60 ετών από την ίδια χώρα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, συνέστησαν συμμορία και προέβησαν σε δύο ληστείες. Μία ένοπλη ληστεία εντός καταστήματος στην Καλαμαριά και μία αφαίρεση τσάντας με την απειλή βίας στη Μηχανιώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ληστείες φαίνεται πως συνδέονται, καθώς και στις δύο περιπτώσεις τα χρήματα που άρπαξαν, ήταν εισπράξεις καταστημάτων από την Ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας.

Ακόμα έκλεψαν τρία οχήματα (δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο) τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η συνολική τους λεία ανέρχεται σε περίπου 74.000 ευρώ.

Χθες το πρωί, εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Πολίχνης ο 36χρονος, για παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για  τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.