Χατζηδάκης: Είμαστε πρωταθλητές στην υπερφορολόγηση και ουραγοί στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα καλείται να κάνει μια μεγάλη μετάβαση, να αφήσει πίσω της το μοντέλο του κρατισμού και της διανομής φτώχειας και να περάσει σε ένα νέο μοντέλο, αυτό των ευκαιριών, της δημιουργίας και της παραγωγής, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο συνέδριο του ΤΕΕ. Είμαστε πρωταθλητές στην υπερφορολόγηση και ουραγοί στην ανάπτυξη, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας για τις επιδόσεις της οικονομίας προσθέτοντας ότι όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν.

Δουλειά της ΝΔ δεν είναι να είμαστε απλά η επόμενη κυβέρνηση. Πρέπει να κάνουμε τη διαφορά με μία Εθνική Ελλάδας στην κυβέρνηση, ανέφερε τονίζοντας την ανάγκη για λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα.

Επίσης, έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός υφυπουργείου αρμόδιου για την επιτάχυνση όλων των αδειοδοτικών διαδικασιών, την ενίσχυση των start ups, την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα, της παιδείας, αλλά και την επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης. Πρότεινε μάλιστα, μέσα από τη Συνταγματική Αναθεώρηση να περάσουν διατάξεις που θα ευνοούν το επιχειρηματικό περιβάλλον, που θα διασφαλίζουν τη σταθερότητα και τη δημοσιονομική προσαρμογή.