Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε ΑΠΘ και Ροτόντα, τέσσερις συλλήψεις

Ειδική επιχειρησιακή δράση, στη διάρκεια της οποίας έγιναν τέσσερις συλλήψεις, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ και σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αγίου Γεωργίου και της Ροτόντας, καθώς και σε χώρους γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Στο πλαίσιο αυτό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και ομάδων ΔΙ.ΑΣ., ελέγχθηκαν 36 άτομα (27 ημεδαποί– εννέα αλλοδαποί), προσήχθησαν τρία και συνελήφθησαν τέσσερα (για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ένα για παράβαση του νόμου περί όπλων). Κατασχέθηκαν μικροδέματα κάνναβης και ένα μαχαίρι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ειδική δράση έγινε με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, όπως ενημερώνει, με ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.