Αίτημα της οικογένειας Κατσίφα να παραλάβει τη σορό του

Την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα αλλά και ενημέρωση για την πορεία της έρευνας που είναι σε εξέλιξη ζητεί η οικογένεια του 35χρονου.

Για το λόγο αυτό ο δικηγόρος της οικογένειας,  Ευθύμης Ναυρίδης προσήλθε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ενημερώσει τον προϊστάμενο για τις νομικές ενέργειες που έχουν ήδη δρομολογήσει.

Ο κ. Ναυρίδης ανέφερε σε δήλωση του πως η οικογένεια Κατσίφα έχει υποβάλλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα για να παραλάβει τη σορό για την ταφή του άτυχου νέου χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί το θέμα.

«Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας υπογραμμίζοντας πως έχουν επαφές με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων.

«Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας» επεσήμανε ο κ. Ναυρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η δικογραφία που είχε σχηματιστεί στα Ιωάννινα για το θάνατο του 35χρονου με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα αλλά και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

Η έρευνα για την  υπόθεση ήρθε στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.