«Ο αγώνας μας για την “Μπλε Πατρίδα” και το Αιγαίο συνεχίζεται»

Την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προστατεύσει τις θάλασσες που την περιβάλλουν, εξέφρασε εκ νέου ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρμ, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Μιλώντας σε ημερίδα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Τουρκίας, με θέμα την Αμυντική Βιομηχανία, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Έχουμε τονίσει και συνεχίζουμε να τονίζουμε στους συνομιλητές μας, με σαφές και ηχηρό τρόπο, την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε με όλα τα κατάλληλα μέτρα, τα δικαιώματα και το δίκαιο της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ και ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε σε αυτό το θέμα επ’ ουδενί. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και συνεχίζουμε να τα λαμβάνουμε».

Ο Χουλουσί Ακάρ έχει εφεύρει πλέον έναν νέο όρο για την Τουρκία, ονομάζοντάς την «Μπλε Πατρίδα», καθώς περιβάλλεται από τρεις θάλασσες, για τις οποίες «δίνει έναν μεγάλο αγώνα», όπως υποστηρίζει.

«Ο αγώνας μας σε αυτό που ονομάζουμε “Μπλε Πατρίδα” συνεχίζεται. Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, όπου κι αν αυτή βρίσκεται, δεν είναι δυνατόν να απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας και κανένα δίκαιό μας που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες».