Καταγγελία για διπλοθεσία στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης, καταγγέλθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο, Ανδρέα Κουράκη, πως μόνιμος υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης προσελήφθη παράλληλα και ως έκτακτο προσωπικό, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Από την πλευρά της, η διοίκηση του κεντρικού δήμου κάνει λόγο για σύννομη διαδικασία, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Ο κ. Κουράκης μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, υποστήριξε πως με τη συγκεκριμένη καταγγελία επιχείρησε «να προστατευτεί η διοίκηση και ο υπάλληλος από περιπέτειες που θα έχουν μπροστά τους. Η πολυθεσία στον δημόσιο τομέα απαγορεύεται».

«Ένας εν ενεργεία μόνιμος υπάλληλος που δουλεύει σε μια διεύθυνση του δήμου Θεσσαλονίκης, έκανε τα χαρτιά του και προσελήφθη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, στην καθαριότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνεται διπλό μισθό ενώ απαγορεύεται», τόνισε ο κ. Κουράκης.

Για τη συγκεκριμένη καταγγελία, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης, επικαλούμενος στοιχεία από το Γραφείο Προσωπικού, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως «η διαδικασία είναι σύννομη» και ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος ο οποίος είναι πατέρας έξι παιδιών «έκανε χρήση του δικαιώματος του για πολυθεσία λόγω πολυτεκνίας, σύμφωνα με τον νόμο 1256 του ’82. Η μόνη εξυπηρέτηση που θα του γίνει, είναι να μην συμπίπτουν οι βάρδιές του, ενώ θα κριθεί εάν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του».

Τέλος, ο κ. Κουράκης υποστήριξε πως η «διαδικασία δεν είναι σύννομη, όπως λέει η διοίκηση αλλά παράνομη», καθώς η νομοθεσία αφορά «μόνο τους συνταξιούχους πολυτέκνους και όχι τους εν ενεργεία υπαλλήλους».