Αναστάτωσε τη Ζάκυνθο ο νέος ισχυρός μετασεισμός

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε ανοιχτά της Ζακύνθου λίγο μετά τις 17:00, προκαλώντας εκ νέου ανησυχία στους κατοίκους του νησιού που είναι ανάστατοι μετά τον μεγάλο σεισμό της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ίνστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν έντασης 5,4 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο θαλάσσιο χώρο 41 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, από την πλευρά του, δίνει ένταση 5,7 Ρίχτερ και υπολογίζει το επίκεντρο του σεισμού στα 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στον Πύργο και την Κεφαλονιά.

Ο σεισμός αυτός ήταν ένας από τους μεγάλους μετασεισμούς τους οποίους αναμένουν οι σεισμολόγοι, μετά και τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα, ενώ και οι δύο μετασεισμοί φαίνονται να προέρχονται από το ίδιο επίκεντρο με τον μεγάλο σεισμό της περασμένης εβδομάδας.

Η νέα αυτή σεισμική δόνηση οδήγησε τον δήμαρχο Ζακύνθου, Παύλο Κολοκοτσά, στην απόφαση να παραμείνουν κλειστά και αύριο, για τρίτη ημέρα, τα σχολεία της Ζακύνθου.