Γιάννης Πρετεντέρης: Έχουν ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις όσοι έκλεισαν το Mega

Με συγκινητικό τρόπο αποχαιρέτισε το Mega, μέσα από την εκπομπή του στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν θα πω πολλά, νομίζω μιλούν τα δάκρυα, ο σεβασμός, η αγάπη του κόσμου. Μιλούν ακόμα και τα κροκοδείλια δάκρυα όσων δεν το ήθελαν, το πολέμησαν με μικρότητα, νοσηρότητα και κόμπλεξ. Δεν το ήθελαν, ήταν το μέτρο που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία κι εκείνοι δεν μετείχαν στο μέτρο αυτό. Ήταν το μέτρο το πολιτικό το κοινωνικό το αισθητικό, το πολιτισμικό, το τηλεοπτικό, το καλλιτεχνικό, το προσωπικό.

Το Mega λείπει, θα λείψει κι ενδεχομένως δεν θα υπάρξει ξανά κάτι ανάλογο, γι αυτό είμαι σχεδόν βέβαιος αλλά το Μega είναι πάντα πρωταθλητής είναι κάτι που δικαιώνεται, που δικαιώθηκε που επιβεβαιώνεται καθημερινά στη συνείδηση αυτών που το αγάπησαν. Επιβεβαιώνεται με την αγάπη του κόσμου, αν και κλειστό. Δικαιώνεται πολιτικά από την πορεία του τόπου και από την κυβέρνηση που το πολέμησε. Δικαιώνεται τηλεοπτικά, ανοίξτε τις τηλεοράσεις να δείτε τι βλέπετε. Το Mega ήταν το πρώτο, ήταν το καλύτερο.

Ο Όσκαρ Ουάιλντ έλεγε ότι οι αναμνήσεις είναι ο μοναδικός παράδεισος από όπου δεν μπορούν να μας διώξουν. Εμάς λοιπόν κανείς δεν μπορεί να μας διώξει. Εύχομαι στους νεώτερους συναδέλφους να φτιάξουν ένα δικό τους Mega,δεν θα είναι απλό, δεν θα είναι εύκολο, η κοινωνία μας έχει ανάγκη από το μέτρο αυτό και θα το αποκτήσει όταν το Mega δικαιωθεί πλήρως. Κι αν με ρωτάνε τώρα ποιοι έκλεισαν το Mega τους ξέρουμε όλους με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις, δεν θα σιωπήσουμε πάντα».