«Η συμφωνία με την Ελλάδα συνιστά άνοιγμα της πΓΔΜ σε Δύση, ΝΑΤΟ και ΕΕ»

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες για την απόφαση της Βουλής της πΓΔΜ να ανοίξει το δρόμο για τη μετονομασία της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία».

Η αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Κάτια Λέικερτ δήλωσε: «Συγχαίρουμε τον πρωθυπουργό Ζάεφ για το γεγονός ότι η συμβιβαστική ονομασία που προτάθηκε το καλοκαίρι σε Συμφωνία με την Ελλάδα εξασφάλισε την απαραίτητη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, ακόμη και αν οι περιστάσεις που συνόδευσαν την ψηφοφορία την περασμένη Παρασκευή, δεν ήταν απαλλαγμένες από προβλήματα».

Όπως τονίζει η αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU «η συμφωνία με την Ελλάδα συνιστά άνοιγμα της πΓΔΜ στη Δύση, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Η κοινοβουλευτική ομάδα του CDU/CSU ελπίζει ότι η Συμφωνία θα αντέξει ακόμα και στις περαιτέρω συνταγματικές τροποποιήσεις. Όταν η “Μακεδονία” εκπληρώσει αυτό το δύσκολο έργο με επιτυχία μέχρι το τέλος, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει την υπόσχεσή της και ότι δεν θα καθυστερήσει η αποδοχή της “Βόρειας Μακεδονίας” στην κοινότητα των ελεύθερων λαών».