Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα μυστικά κονδύλια

Με ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη, Σταύρος Τάσσος, Νίκος Κατσώτης και Νίκος Καραθανασόπουλο, ζητούν την πλήρη ενημέρωση για τα μυστικά κονδύλια.

Όπως αναφέρουν, παρά τις περιορισμένες αλλαγές που έγιναν στον νόμο 4451/2017, τα μυστικά κονδύλια που διαχειρίζονται το υπουργείο Εξωτερικών και άλλα υπουργεία παραμένουν, δεδομένου ότι η ενημέρωση του προεδρείου της Βουλής γίνεται στη βάση γενικών στοιχείων, μόνο για ποσά μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ.

Επομένως -τονίζουν οι βουλευτές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- ο έλεγχος δεν μπορεί να είναι ουσιαστικός και η σχετική διάταξη του νόμου μπορεί εύκολα να καταστρατηγηθεί. Ο έλεγχος πρέπει να αφορά όλα τα υπουργεία, προσθέτουν.

Έτσι, το ΚΚΕ για ακόμη μία φορά -όπως και κατά το παρελθόν με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ- επισημαίνει ότι κανείς λόγος δεν συντρέχει να θεωρούνται και να είναι μυστικά αυτά τα κονδύλια, αλλά θα πρέπει να είναι ενήμερη η Βουλή, πού δαπανώνται τα ποσά αυτά και για ποιον σκοπό.

Κατόπιν τούτων ρωτούν τους υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών πώς τοποθετείται η κυβέρνηση σε αυτά τα ζητήματα.