Προβληματίζει ο θάνατος του 24χρονου κυνηγού από πυρά φίλου

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο 24χρονος κυνηγός στην περιοχή των Οχθίων της Αρκαδίας παραμένουν ακόμη «θολές», ενώ αναμένεται περισσότερες λεπτομέρειες να διευκρινιστούν αφού ολοκληρωθεί η προανάκριση που διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Τροπαίων.

Ο άτυχος 24χρονος, ο οποίος χτυπήθηκε από πυρά φίλου του την ώρα του κυνηγιού, είναι το τρίτο θύμα από την ημέρα έναρξης της νέας κυνηγετικής περιόδου. Το γεγονός εντείνει την ανησυχία σχετικά με την ορθή ή μη εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας και αυτοπροστασίας, όπως οι ρόλοι στο ομαδικό κυνήγι, ρούχα με φωσφορούχα διακριτικά και η ενδοεπικοινωνία.

Ο 24χρονος, είχε πάει μαζί με 7-8 φίλους του για κυνήγι αγριογούρουνου, στην περιοχή των Οχθίων, που απέχει σχεδόν 10 χιλιόμετρα από το χωριό του, το Χρυσοχώρι του Δήμου Ηραίας, κοντά στα γεωγραφικά όρια με την Ηλεία. Η ομάδα των κυνηγών καταδίωκε ένα τραυματισμένο θήραμα, όταν ο νεαρός έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, χτυπημένος – σύμφωνα με πληροφορίες – από την καραμπίνα αδελφικού του φίλου, φέροντας σοβαρό τραύμα στο κάτω μέρος της κοιλιάς.

Όταν συνειδητοποίησαν τι έχει συμβεί, οι φίλοι του τον μετέφεραν στο αυτοκίνητο τους και από εκεί ξεκίνησαν με προορισμό το Νοσοκομείο Πύργου, έχοντας ωστόσο ενημερώσει το ΕΚΑΒ, για να «μοιράσουν» τη διαδρομή και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Οι διασώστες παρέλαβαν τον άτυχο νεαρό κοντά στις Καρούτες και παρά τις προσπάθειες τους να τον επαναφέρουν στη ζωή, δεν τα κατάφεραν. Ήταν ήδη αργά, αφού ο 24χρονος είχε εκπνεύσει κατά τη διαδρομή. Έτσι, στο Νοσοκομείο του Πύργου, οι γιατροί περιορίστηκαν στο να διαπιστώσουν τον θάνατό του.