«Οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» απέκτησαν τα Χανιά

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον τρόπο του ήταν ο ίδιος ένας δρόμος και δρόμος σημαίνει να πατάς καλά στο έδαφος, να είσαι γειωμένος στην πραγματικότητα, να είσαι ρεαλιστής, να λες την αλήθεια», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα από τα Χανιά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ονοματοδοσίας της οδού Ακρωτηρίου σε «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Τα αποκαλυπτήρια και η επίσημη εκδήλωση ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα έξω από την πατρική οικία Κ. Μητσοτάκη παρουσία των παιδιών του εκλιπόντος πολιτικού και συγκεκριμένα του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη καθώς και πολλών φορέων και πολιτών.

Πλέον η οδός Ακρωτηρίου από το ύψος της πλατείας Κατσαμπά μέχρι το ύψος των Τάφων των Βενιζέλων, ονομάζεται «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» ως φόρος τιμής στη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού.

Η ονοματοδοσία εντάσσεται στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σήμερα από τον δήμο Χανίων και το Ίδρυμα «Κ. Μητσοτάκης» για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του πρώην πρωθυπουργού.

Αρχικά τελέστη επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού και στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παρομοίωσε τον πατέρα του με «δρόμο» αναγάγοντας την μεταφορά στην έννοια της σταθερότητας και της γείωσης στην πραγματικότητα. Τόνισε μάλιστα πως σήμερα είναι επίκαιρη η δική του πολιτική παρακαταθήκη, ενώ στο τέλος κάλεσε ριζίτες να αποδώσουν ριζίτικο.

Όπως είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του:

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον τρόπο του ήταν ο ίδιος ένας δρόμος και δρόμος σημαίνει να πατάς καλά στο έδαφος, να είσαι γειωμένος στην πραγματικότητα, να είσαι ρεαλιστής, να λες την αλήθεια. Δρόμος σημαίνει ότι πρέπει να απολαμβάνεις τις κατηφόρες αλλά να αντέχεις και στις ανηφόρες. Και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέρασε από πάρα πολλές ανηφόρες. (…) Δρομος όμως σημαίνει να μπορείς κυρίως να φτάνεις στον προορισμό σου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφτασε στον προορισμό του, όχι μόνο στον τελικό στόχο να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά στον προορισμό της μεγάλης και σχεδόν καθολικής αναγνώρισης του έργου του.

(…) Σκέφτομαι πόσο επίκαιρη είναι σήμερα η δική του ξεχωριστή πολιτική παρακαταθήκη. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας άνθρωπος βαθιά δημοκράτης. Γνώριζε όμως ότι το δέντρο της δημοκρατίας πρέπει να ποτίζεται συνεχώς, γιατί το μίσος, ο λαϊκισμός, η μισαλλοδοξία, ο διχασμός είναι χαρακτηριστικά της φυλής μας τα οποία μας συνοδεύουν δυστυχώς διαρκώς στην ιστορική μας διαδρομή και πρέπει να πολεμιούνται όχι με τα ίδια λόγια αλλά με τη λογική».

Στο περιθώριο της ίδιας εκδήλωσης η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τη συγκίνησή της για την εκδήλωση αυτή τιμής και ανέφερε πώς η οικογένεια σήμερα φύτεψε στο σπίτι μια αμπελιτσιά, ένα ενδημικό δέντρο της Κρήτης, στη μνήμη του πατέρα της, καθώς όπως είπε από την αμπελιτσιά φτιάχνονται οι κρητικές κατσούνες.

Νωρίτερα χαιρετισμό στην εκδήλωση έκαναν ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός.