Παραίτηση Κοτζιά: «Ένα βήμα πριν από τις πρόωρες εκλογές η Ελλάδα» σύμφωνα με τους Σκοπιανούς

Το ενδιαφέρον των Σκοπιανών ΜΜΕ, μονοπωλεί, όπως ήταν φυσικό, η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, καθώς ως υπουργός Εξωτερικών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία βρίσκεται πλέον στον αέρα.

Την ώρα που η συζήτηση στη Βουλή των Σκοπίων για τις συνταγματικές αλλαγές εξελίσσεται σε «θρίλερ», η παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας έρχεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Η παραίτηση Κοτζιά είναι πρώτο θέμα σε όλα τα σκοπιανά Μέσα, τα οποία κάνουν λόγο ακόμα και για πρόωρες εκλογές στη χώρα μας που ενδεχομένως θα βάλουν «μπουρλότο» στη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού ο Κοτζιάς υπήρξε ένας από τους «πρωτεργάτες» στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας.

«Ο Κοτζιάς παραιτήθηκε, ο Τσίπρας αποδέχτηκε την παραίτηση», αναφέρει λιτά το τηλεοπτικό δίκτυο TV 24, στην ηλεκτρονική έκδοσή του χωρίς να «μπλέκει» με θεωρίες… συνωμοσίας, αλλά παρουσιάζοντας ουδέτερα τις εξελίξεις επικαλούμενο ελληνικές πηγές και τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Νίκο Κοτζιά για την προσφορά του τα τελευταία 3,5 χρόνια».

24 kotzias

«Ένα βήμα πριν τις πρόωρες εκλογές η Ελλάδα μετά την παραίτηση Κοτζιά», υποστηρίζει ωστόσο ο τηλεοπτικός σταθμός «ALFA tv», ο οποίος πηγαίνοντας το θέμα αρκετά βήματα παραπέρα, κάνει λόγο για φθορά της ελληνικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, μέσα στο άρθρο τονίζει πως «Η Συμφωνία των Πρεσπών καταστρέφεται από την ελληνική κυβέρνηση!» σε μια επίδειξη… καταστροφολογίας.

alfa kotzias

Από την πλευρά του, το «TELMA», εστιάζει στο γεγονός πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών μετά την παραίτηση Κοτζιά, αλλά και να φέρει εις πέρας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

telma kotzias

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το πρακτορείο «META», το οποίο σημειώνει επίσης πως «ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στην εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών», αλλά και η «LOKALNO».

meta kotzias

lokarno kotzias6

Στην παραίτηση Κοτζιά αφιερώνει, τέλος, και το πρώτο θέμα της η ιστοσελίδα «MKD», αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στο «εκρηκτικό» χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο.

kkd kotzias