Παρά τις αντιδράσεις χρίζεται σήμερα διοικητής του Αγίου Όρους ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ακόμη και σε αυτό το προπύργιο της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, παραγράφηκαν οι περγαμηνές πεπαιδευμένων ανθρώπων για να υπηρετηθούν “φτηνές” σκοπιμότητες.
  Συναίνεση στην αναξιοκρατία για ένα “αλισβερίσι” μεταξύ του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο;
Για έναν άνθρωπο χωρίς καν πτυχίο;
Για να επιστρέψουμε στην εποχή της Σημιτοκρατίας, τότε που διορίστηκε ο επίσης μη πτυχιούχος, Στ. Ψυχάρης;

Αναρωτιέμαι:
Ήταν… δίκαιο και έγινε πράξη;

Λυπάμαι βαθύτατα για την κατάντια.
Ποιος και με ποιο εκτόπισμα θα κληθεί να δώσει λύσεις στα διοικητικά θέματα που βασανίζουν πνευματικούς ανθρώπους μεγάλων αναστημάτων και ιερές συνοδείες;

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, ο διορισμός του, τόσο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και στο εσωτερικό της χώρας, χρίζεται σήμερα πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, είναι ταυτόχρονα και γενικός διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Δήμτσας θα μεταβεί σήμερα στις 11.00 με σκάφος του λιμενικού από την Ουρανούπολη στο Άγιον Όρος. Η τελετή εγκατάστασης του νέου πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στις Καρυές, όπου ο κ. Δήμτσας θα αντικαταστήσει τον κ. Αρίστο Κασμίρογλου.

Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατέσε στη Βουλή ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την σκοπιμότητα και την νομιμότητα που υπηρέτησε την επιλογή του κ. Κώστα Δήμτσα στην θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους, διερωτώμενος για την βασιμότητα των καταγγελιών που περιήλθαν στο κόμμα του τις τελευταίες ημέρες.

Όπως επισημαίνει στην ερώτηση του ο ανεξάρτητος Βουλευτής , είχε εκφράσει -σύμφωνα με αδιάψευστα δημοσιεύματα- ο Οικουμενικός Πατριάρχης, την άρνηση και στον Πρωθυπουργό, όταν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την άποψη του Πατριάρχη για τον διορισμό Δήμτσα. Η απάντηση του Πατριάρχη, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ήταν «όποιον άλλον θέλετε εκτός από τον κ. Δήμτσα».

Παρά ταύτα, όπως αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος, έκανε το «ρουσφέτι» στον Αρχιεπίσκοπο, που έχει υπό την «σκέπη» του τον κ. Δήμτσα και τον διόρισε Διοικητή, αν και στερείται -όπως καταγγέλεται-  των προβλεπόμενων απαιτούμενων προσόντων (πτυχίο, γνώση ξένων γλωσσών κ.α.).