Τι κρύβει η απόφαση να κατεβάσουν την ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς;

Εδώ και μία εβδομάδα, η ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται εκτός λειτουργίας.
Οποιος επιχειρεί να μπει στην ηλεκτρονική της διεύθυνση (www.hcmc.gr) βλέπει μια λευκή σελίδα με το εξής μήνυμα: «Η υπηρεσία που ζητήσατε είναι προσωρινά μη διαθέσιμη. Είναι υπερφορτωμένη ή υπό συντήρηση. Παρακαλώ, δοκιμάστε αργότερα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε υπερφόρτωση υπάρχει (λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας), ούτε η σελίδα βρίσκεται υπό συντήρηση, ούτε πρόκειται για κάποια επίθεση από χάκερ.

Η λειτουργία του δικτυακού τόπου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της επιτροπής δηλαδή που ελέγχει το ελληνικό χρηματιστήριο έχει μεγάλη σημασία και ειδικά αυτές τις μέρες που όσοι ασχολούνται με το Χρηματιστήριο θέλουν να έχουν έγκυρη ενημέρωση.

Ναι, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  δεν έχει σάιτ ούτε και σέρβερ επί μέρες. Ειδικά σε μια τόσo «ευαίσθητη» περίοδο για την επενδυτική ψυχολογία γύρω από την ελληνική αγορά και την αξιοπιστία της, μετά και την υπόθεση της Folli Follie, δεν είναι λίγοι αυτοι που κάνουν τι σκέψη ότι κάτι κρύβεται απο πίσω απο την μη λειτουργία του σάιτ.

Πέραν, όμως, των τεχνικών προβλημάτων, η Γενική συνέλευση των υπαλλήλων αποφάσισε 48ωρη απεργία καθώς το Υπουργείο Οικονομικών δεν δέχεται ούτε να διαβάσει το κείμενο ρυθμίσεων που απέστειλαν από κοινού η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Κεφαλαιαγοράς. Μεταξύ άλλων στα αιτήματα των εργαζομένων είναι η στελέχωση της Επιτροπής καθώς η εποπτεία των εισηγμένων εταιρειών πραγματοποιείται με 5-6 άτομα.