«Διδάσκει ήθος» ο μυστικοσύμβουλος του Γιάννη Μυτιληναίου

Το όνομα Χρήστος Ιμιρτζιάδης είναι αρκετά γνωστό στους «παροικούντες» το Μαρκόπουλο. Ενεργός ιδιοκτήτης δρομώνων ίππων στο παρελθόν, είναι πλέον από τους στενούς συμβούλους του Προέδρου της ΦΕΕ, Γιάννη Μυτιληναίου, ο οποίος διατείνεται ότι θέλει το νόμο, την τάξη και το ήθος στον ελληνικό ιππόδρομο.
πηγή: ipodromos.gr

 

Βεβαίως, ο κύριος Ιμιρτζιάδης δεν έχει κάποιο φανερό ρόλο, ούτε θεσμικά στη ΦΕΕ, ούτε στο ευρύτερο ιπποδρομιακό γίγνεσθαι… Άλλωστε είναι πρώην ιδιοκτήτης, γιατί τον Νοέμβριο του 2008, είχε αποβληθεί δια βίου από τον ιππόδρομο, με την τότε διοίκηση της ΦΕΕ να του αφαιρεί τα χρώματα και την ιδιότητα του ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί τότε, ο νυν μυστικοσύμβουλος του Γιάννη Μυτιληναίου «αποδεδειγμένα προέβη σε πλείονες πράξεις παράνομες… προκειμένου να εξασφαλίσει προσχεδιασμένο αποτέλεσμα», σε  ιπποδρομία που διεξήχθη στις 24 Οκτωβρίου 2008. Με απλά λόγια, η Επιτροπή Ιπποδρομιών διαπίστωσε ότι προσπάθησε να στήσει κούρσα…  
 
Με βάση την τότε απόφαση, ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε να βλέπει τον ιππόδρομο με το κυάλι. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο νέος Πρόεδρος της ΦΕΕ Γιάννης Μυτιληναίος του έχει δώσει άφεση αμαρτιών και το ελεύθερο «να λύνει και να δένει». Δεν είναι άλλωστε, λίγες οι φορές που έχουν βρεθεί και φωτογραφηθεί μαζί σε δημόσιους χώρους, σε εκδηλώσεις και σε συναντήσεις της ΦΕΕ.
 
 
 
(Ο Χρήστος Ιμιρτζιάδης δεξιά του Προέδρου της ΦΕΕ Γιάννη Μυτιληναίου)
 


 

 
(Δεξιά, ο Πρόεδρος της ΦΕΕ Γιάννης Μυτιληναίος με τον «φανερό» μυστικοσύμβουλο Ιμιρτζιάδη, σε δημοπρασία ίππων του οίκου Tattersalls, τον Ιούλιο του 2017)
 
Ο μυστικοσύμβουλος Ιμιρτζιάδης φαίνεται, λοιπόν, ότι εκφράζει και εκπροσωπεί αυτούς που θέλουν να φέρουν «νέο ήθος» στον ιππόδρομο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδραση του, μέσω Facebook, στην ήττα του ίππου ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ, την Παρασκευή 27 Απριλίου.
 


 

 
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ ανήκει στο Champagne Syndicate, το όποιο απαρτίζεται από 10 συνιδιοκτήτριες, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του Racing Director της Ιπποδρομίες ΑΕ Fin Powrie (…η κυρία Φιν, όπως αναφέρεται στο post).
 
Είναι άραγε αυτή η αντίδραση ενδεικτική του μετώπου που έχει ανοίξει η διοίκηση της ΦΕΕ και ο Γιάννης Μυτιληναίος με την Ιπποδρομίες ΑΕ; Πιστεύει ο μυστικοσύμβουλος Ιμιρτζιάδης ότι προσφέρει καλές υπηρεσίες στον Γιάννη Μυτιληναίο, όταν δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει χυδαίες εκφράσεις εναντίον ανθρώπων – πόσο μάλλον γυναικών – που απλώς σχετίζονται με στελέχη του Φορέα Ιπποδρομιών; Έτσι δείχνει η νέα διοίκηση της ΦΕΕ και οι σύμβουλοί της ευγενή άμιλλα απέναντι σε κυρίες που έκαναν το χόμπι τους και τη δική τους προσπάθεια να φέρουν νέο κόσμο στον ιππόδρομο; Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε πλήθος συζητήσεων, οι οποίες προφανώς και έφτασαν κάποια στιγμή στα αυτιά του Ιμιρτζιάδη, που άλλαξε την ανάρτηση του…
 
Ακόμη όμως και μετά από αυτό, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το… ήθος που τον διακρίνει, προτρέποντας όσους δεν τους άρεσε το σχόλιο να πιούν ξύδι… Πέρα όμως από αυτό, εντύπωση προκαλεί η τάση που δείχνει να αναφέρεται σε γεννητικά όργανα, καθώς σε επεξηγηματικό σχόλιο του (στα Αγγλικά, μάλιστα) παρομοίασε τον εαυτό του με «γυναικολόγο»…
  
 
Ασχέτως «επαγγελματικού προσανατολισμού», το σίγουρο είναι ότι ο μυστικοσύμβουλος του Γιάννη Μητιληναίου δίδαξε ήθος την Παρασκευή το βράδυ, όπως έκανε και όταν ήταν ιδιοκτήτης ίππων στο παρελθόν… Αναρωτιέται, λοιπόν κανείς: κύριε Πρόεδρε της ΦΕΕ ασπάζεστε αυτές τις τοποθετήσεις; Να περιμένουμε και άλλες αντίστοιχες τοποθετήσεις από τον σύμβουλο σας, κύριε Μυτιληναίε; Αυτό είναι το ήθος που θέλετε να επικρατήσει στον ελληνικό ιππόδρομο; Ο διάλογος που (λέτε ότι…) επιζητείτε για το μέλλον του ιπποδρόμου, σε αυτή τη βάση γίνεται;    
 
Μιας και αναφερθήκαμε στην «καυτή πατάτα» για το μέλλον του ιππόδρομου, προκύπτει εδώ το κρίσιμο ζήτημα για το τι στάση θα κρατήσει η Πολιτεία και ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού για όλα αυτά. Τα ερωτήματα είναι καυτά και απασχολούν σύσσωμη την ιπποδρομιακή κοινότητα και τις 3.000 οικογένειες που ζουν από την ιπποδρομιακή δραστηριότητα.   
 
Μπορεί να γίνει ανεκτό ένα κλίμα χυδαίων επιθέσεων και τρομοκρατίας; Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του ιππόδρομου, όταν δημόσια χρησιμοποιούνται πρακτικές τραμπουκισμού από συνεργάτες του Προέδρου της ΦΕΕ; Υπάρχει ή δεν υπάρχει «παράγκα», όταν ο επικεφαλής ενός θεσμικού οργάνου, όπως είναι η ΦΕΕ, επιτρέπει στον μυστικοσύμβουλο του να εξαπολύει επιθέσεις προς όποιον θεωρεί αντίπαλο, ενώ ο ίδιος χρησιμοποιεί το θεσμικό του ρόλο για να «αλώσει» το χώρο, με τελευταίο δείγμα το σχέδιο του Κώδικα Ιπποδρομιών, που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις;
 
Είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές οι αυθαίρετες πρακτικές ενός οργάνου, η υπόσταση του οποίου θεμελιώθηκε από διάταγμα της χούντας του Μεταξά; Θα επιτραπεί η διαιώνιση αυτών των πρακτικών και η διατήρηση ενός απαράδεκτου καθεστώτος, ενάντια στο οποίο αντιδρούσαν ακόμη και άνθρωποι που στηρίζουν τη νυν διοίκηση Μυτιληναίου στη ΦΕΕ, όπως δείχνει και επιστολή του 2005, που ξαναήρθε πρόσφατα στην επικαιρότητα;
 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλίππου Ενώσεως συνεδρίασε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

  1. Ασχολήθηκε με την 7ηιπποδρομία της 24.10.2008. Αφού μελέτησε το πόρισμα και τις εισηγήσεις της Επιτροπής Ιπποδρομιών, έλαβε την παρακάτω απόφαση :

α)        Επικύρωσε όπως έχει την απόφαση της Ε.Ι. της 12.11.2008 που αναφέρεται στην 7η ιπποδρομία της 24.10.2008.

β)        Αφαίρεσε οριστικώς τα χρώματα του ιδιοκτήτη κου Χρήστου Ιμιρτζιάδη, διότι αποδεδειγμένα προέβη σε πλείονες πράξεις παράνομες και αντίθετες με το γράμμα και το πνεύμα του Κώδικα Ιπποδρομιών όπως αποτυπώνονται στα άρθρα του 168 και ποινολόγιο Κ.Ι. άρθρο 4 παρ. 8, προκειμένου να εξασφαλίσει προσχεδιασμένο αποτέλεσμα στην ως άνω ιπποδρομία

γ)        Αφαίρεσε τα χρώματα του ιδιοκτήτη κου Α.Σπανορήγα για δώδεκα (12) μήνες δια σωρεία σοβαροτάτων παραλείψεων περί την άσκηση των υποχρεώσεών του ως ιδιοκτήτου και παντελούς έλλειψης στοιχειώδους παρακολούθησης των ίππων του, διότι επέτρεψε στον ιδιοκτήτη κ. Ιμιρτζιάδη να ρυθμίσει τα της συμμετοχής και αγωνιστικής συμπεριφοράς  των ίππων του στην εν λόγω ιπποδρομία.

δ)        Ανέθεσε στον Νομικό Σύμβουλο της Φιλίππου Ενώσεως να συντάξει μηνυτήρια αναφορά και να την καταθέσει στον αρμόδιο Εισαγγελέα για περαιτέρω δικαστική έρευνα της ιπποδρομίας αυτής.

  1. Επέβαλε την ποινή της επίπληξης στον ιδιοκτήτη κ. Η. Ντάβαρη και του κάνει σύσταση να είναι προσεκτικός στο μέλλον για απρεπή συμπεριφορά στο χώρο του σελλωτηρίου πριν την 4ηιπποδρομία της 15.10.2008.
  2. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φ.Ε.Ε κάνει γνωστό ότι δεν έχει υποβληθεί ακόμη το πρόγραμμα ιπποδρομιών για το έτος 2009 (έπρεπε να έχει υποβληθεί μέχρι 31.10.08 σύμφωνα με τον νέο νόμο και τον Κώδικα Ιπποδρομιών) παρελθούσης και της προθεσμίας που ζητήθηκε από τον Ο.Δ.Ι.Ε 15.11.2008 και όπως γίνεται αντιληπτό όταν υποβληθεί θα είναι εκπρόθεσμο και θα δημιουργήσει πρόβλημα στους εμπλεκόμενους για την μη έγκαιρη ενημέρωσή τους και  την εγκυρότητά του.