Περασμένα ξεχασμένα – Φιέστα για τον Κουβέλη στο υπουργείο Άμυνας

Περασμένα ξεχασμένα φαίνεται πως είναι όσα είχαν ειπωθεί παλιά ανάμεσα σε Πάνο Καμμένο και Φώτη Κουβέλη, καθώς πλέον βρίσκονται και οι δύο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Μάλιστα σήμερα η τελετή παράδοσης-παραλαβής, στο υπουργείο έγινε με  απόδοση τιμών από αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, και όλο το προβλεπόμενο τυπικό.

Ο Πάνος Καμμένος εκθείασε την πολιτική προσφορά του Φώτη Κουβέλη

Επιπλέον ο κ.Καμμένος υποδέχθηκε τον Φώτη Κουβέλη εκθειάζοντας την πολιτική του προσφορά στη χώρα και υποστήριξε πως είναι βέβαιος ότι θα έχουν μία άριστη συνεργασία. «Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα είναι άριστη. Η δικής σας βαθειά γνώση και των εθνικών θεμάτων και η εμπειρία σας στην πολιτική είναι εχέγγυο της καλής συνεργασίας μας». Πρόκειται, είπε ο υπουργός Άμυνας, για προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου μας, που υπηρέτησε πάντα τις αρχές της δημοκρατίας και δίδαξε ενότητα λάου και έθνους ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών.

Απευθυνόμενος στον κ. Κουβέλη, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «τον ενάμιση χρόνο που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα ολοκληρώσουμε το έργο μας» και πρόσθεσε ότι «αυτό το έτος είναι το έτος των Ενόπλων δυνάμεων». Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος από την οικονομική επίθεση που δέχτηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές θα καλυφθεί και άλλο.

Τέλος, διαβεβαίωσε τον κ. Κουβέλη ότι σε αυτό το υπουργείο δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα. «Όλοι εργάζονται για το καλό της πατρίδας έχοντας σαν οδηγό το εθνικό συμφέρον, με αλληλεγγύη, επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης».

Κουβέλης: Εχει γίνει σημαντικό έργο στο υπουργείο Αμυνας 

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τη συγκίνησή του υπογραμμίζοντας: «Γνωρίζω καλά ότι όλοι σε αυτό το υπουργείο προτάσσουν το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και ακολουθούν όλα τα άλλα.
Παρακολουθώ την εξέλιξη της λειτουργίας του υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι σημαντικό το έργο που έχει επιτευχθεί και επιτελείται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με κυρίαρχη την οικονομική αντιξοότητα της πατρίδας μας. Σε αυτό το υπουργείο όλοι συναρθρώσατε τη δράση και τη λειτουργία με αυτό που καταγράφει στην ελληνική κοινωνία».
Ο κ. Κουβέλης απευθυνόμενος στον κ. Βίτσα τον διαβεβαίωσε ότι θα να είναι άξιος συνεχιστής του: «Θα είμαι συνεχιστής ενός άξιου έργου που έχει επιτελεστεί από τον κ. Βίτσα και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τη συνεργασία που έχετε επιτύχει διεκδικώ να επιτύχω και εγώ».

Ο κ. Καμμένος, στην τοποθέτησή του, εξήρε το έργο του κ. Βίτσα και αναφερόμενος στη μεταναστευτική κρίση και τη συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο ρόλο του, τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε με μαζί με τον υπουργό τη δύσκολη μεταναστευτική κρίση. Μέσα σε πέντε μέρες, με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των συμμάχων μας. Καλοδεχτήκαμε πρόσφυγες που είχαν ανάγκη προστασίας, δημιουργήσαμε εγκαταστάσεις στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα και ανταποκριθήκαμε στο δύσκολο αυτό πρόβλημα».

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε, επίσης, στο μεταναστευτικό πρόβλημα και στον τρόπο που το χειρίστηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ εξήρε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.