Λίνα Νικολοπούλου: Προφανώς εσφαλμένη η απόφαση για αθώωση Βαξεβάνη

Τον προβληματισμό της για το αμερόληπτο της δικαστικής κρίσης που αθώωσε κατά πλειοψηφία τον κατηγορούμενο Κ. Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση, εκφράζει η Λίνα Νικολοπούλου.

Οπως σημειώνει η σύζυγος του Γ. Στουρνάρα σε δήλωσή της «Η απαλλαγή παρά την μη απόδειξη της αληθείας αποτελεί πρωτοφανή δικαστική πρωτοτυπία και εμβάλλει σε σκέψεις και προβληματισμό σχετικά με την ορθή και αμερόληπτη δικαστική κρίση».

Αναλυτικά η δήλωση της Λίνας Νικολοπούλου:

«Το δικαστήριο εξέδωσε σήμερα απαλλακτική απόφαση κατά πλειοψηφία για τον κατηγορούμενο Κωνσταντίνο Βαξεβάνη για το αδίκημα της απλής δυσφήμισης για το οποίο πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (8) οκτώ μηνών, μολονότι ο κατηγορούμενος δεν απέδειξε την αλήθεια των ισχυρισμών του. Η απόφαση είναι προφανώς εσφαλμένη και η πολιτική αγωγή θα ζητήσει να ελεγχθεί αναιρετικά. Το δημοσίευμα είναι και παραμένει εξόχως δυσφημιστικό. Η απαλλαγή παρά την μη απόδειξη της αληθείας αποτελεί πρωτοφανή δικαστική πρωτοτυπία και εμβάλλει σε σκέψεις και προβληματισμό σχετικά με την ορθή και αμερόληπτη δικαστική κρίση.